zaterdag 4 maart 2023

Westerwolde Bosloop

Jaarlijks organiseerde de Groninger Politiesportvereniging (GPSV) in het Slochterbos een crossloop. Dat was in maart 1989 voor het laatst omdat de terreinbeheerder het niet meer wilde hebben. Daarom werd ik door Sietze Houwen en Jos Arends van de GPSV benaderd met de vraag of ik mogelijkheden zag voor een cross in de bossen van Sellingen. Ik zag wel mogelijkheden en zo ontstond Loopsport Westerwolde. Later nam Sjak Kwak het over onder de naam Loopsport Sellingen. Nu werd de loop georganiseerd door Runners Oost Groningen.


Ten tijde van Loopsport Westerwolde was het een KNAU wedstrijdloop met internationale deelname. Zo werd meervoudig wereldkampioen, de Belg Omer van Noten begin jaren negentig 2e achter de Slowaak Ivo Stefanovic. Beste Nederlander werd toen triathleet Steven van Vliet.


De inmiddels 63 jarige Jos Arends deed vandaag mee aan de loop waar Sietze, Jos en ik de grondleggers van waren. Top Jos.


Vandaag hadden canitrailers, hardlopers en wandelaars - met en zonder stokjes - de keuze om 4, 8 of 11 km recreatief te hardlopen of te wandelen. Hieronder een aantal foto's.

Klik hier voor meer (of bestellen) van foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten