vrijdag 15 oktober 2021

Westerborkpad Hilversum Mediapark - Sportpark

Vanochtend ben ik met de auto naar Station Holland Rading gereden. Hier ben ik op de Sprinter gestapt naar Hilversum Mediapark voor de etappe Hilversum Mediapark - Hilversum Sportpark van het Westerborkpad


De gotische bogen boven het spoor bij station Holland Rading. In de jaren 30 was er staalschaarste en besloot de NS betonnen portalen te gebruiken. Deze portalen zijn nu aangewezen als rijksmonument.


De 170 meter lange loopbrug van station Hilversum Media Park naar het Media Park kreeg bij de opening op 15 september 2011 de naam "Via de kijkbuis". Aan het einde aan de kant van het Media Park staat een testbeeld. Het perforatiepatroon in de wanden stellen radiogolven voor. Het is een ontwerp van Meyer en van Schooten.


Net buiten het station stond een enorme eik.


In 1919 ontwierp Willem Marinus Dudok deze politiepost.


In Hilversum liggen diverse Stolpersteine. Ondermeer van de gezinnen van Jacob Philips. de Salomon Northeimer en Eliazer Aa.


In de hal van het station van Hilversum staat sinds 2019 een Stationspiano. Een voorbijganger gaf hierop een pianoconcert weg.


Het beeld Verdraagzaamheid (tolerantie) voor het station van Hilversum is gemaakt van Franse kalksteen door Edo van Terrerode.


Stadstuin de Hof is de oudste begraafplaats van Hilversum. In 1793 werd het geopend en bleef tot 1943 in gebruik onder de naam "Gedenkt te Sterven". De steen in het midden komt uit het vernietigingskamp Mauthausen en zij de komende generaties een teken.


De Joodse begraafplaats van Hilversum.


Het beeld van Mercurius gemaakt door Dick Stins.


Het oorspronkelijke Voetstappenpad dateert uit 1939 en is aangelegd in het kader van de werkverschaffing. Het heeft een lengte van circa 25 km.


Het eerste oorlogsmonument van Nederland. Het staat tegenover het voormalig gemeentehuis van Loosdrecht.


Het beeld - een gevallen strijder die zich van zijn aardse banden ontdoet - is gemaakt door Paul Grégoire. De duif op zijn rechterarm verbeeldt zijn bevrijding.


Een informatiepaneel vertelt het verhaal.


Het pad lag bezaaid met beukennootjes.


De verblijfplaats van een Gooise holbewoner ?


Paddenstoelentijd.


Zittend op een bankje om iets te eten kreeg ik een schooier op bezoek.


De dreigende lucht trok gelukkig voorbij. Het bleef droog.


Mijn vriendjes boden mij ranja te koop aan. Daar heb ik natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt.


Het Pompgemaal uit 1920 is eveneens een ontwerp van Willem Marinus Dudok.

Klik hier voor details van de 17 km lange wandeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten