donderdag 14 oktober 2021

Rondje Hilversum

De komende dagen ga ik weer een deel van het Westerborkpad lopen. Als uitvalsbasis heb ik deze keer SVR camping Hofstede de Twaalfgaarden bij Maartensdijk genomen. Vanmiddag heb ik nog even een rondje van ruim 40 km door de omgeving gefietst.


Een dassenbrug over het Tienhovensch Kanaal.


Hier is fietsen niet toegestaan. Dus maar even omfietsen.


Café Moeke in Hollandsche rading.


Ik was dus om het natuur gebied "Eind Gooi" gefietst. De das is echt de trots van het gebied.


Het Vliegveld Hilversum.


De Hoorneboegse Heide


De heide was helaas uitgebloeid.


De Hilversumse Tankgracht.


De door Willem Marinus Dudok ontworpen galerij van begraafplaats Zuiderhof. Op deze begraafplaats ligt o.a. "Meneer Cor Steyn" zoals Dorus zijn begeleider noemde.


De voormalige NCRV Studio aan de Schuttersweg 10 waar de Dik Voormekaar show / De Lach of ik schiet show zijn legendarische status kreeg.


Ook Villa Henriëtte aan de Schuttersweg 8 behoorde tot het NCRV complex. Een vaste zin van Ome Joop (Dik Voormekaar show) was ook altijd: "Stuur een kaartje naar Schuttersweg 8-10, 9 mag ook".




Het KRO NCRV gebouw.


De oude studio's van de VARA zijn nu in gebruik als Muziekcentrum van de Omroep. In deze studio heb ik heel wat uitzendingen van het programma "In de Rooie Haan" bijgewoond.


Het door Willem Marinus Dudok ontworpen raadhuis van Hilversum


De 24.5 meter hoge watertoren is in 1893 gebouwd.


Villa Ostwalt is gebouwd in 1898 en is vernoemd naar de Amsterdamse zakenman E.M. Oswalt. Het ontwerp is van Eduard Cuypers. In 1948 werd in deze villa het Rijksinstituut tot opleiding van hogere ambtenaren voor het korps rijkspolitie en gemeentepolitie in gehuisvest. Tot 1999 zat het Landelijk Selectiecentrum voor Politie (LSCP) in dit pand. Hier nam ik op 2 december 1977 deel aan een selectie-onderzoek.


Tennispark 't Melkhuis werd geopend in 1895 en is volgens mij de beroemdste van het land.


De 196 meter hoge Omroeptoren.


De Mies Bouwman boulevard werd in 2007 door Mies zelf onthuld.


Het standbeeld van een cameraman. Het beeld is gemaakt door Hans Bayens.


Het museum voor Beeld en Geluid is tot het najaar van 2022 gesloten voor de bouw van een volledig nieuw en interactief mediamuseum.


Foodhall Mout werd in 1912 gebouwd als Autopalace voor welgestelden in het Gooi. Later werd het een bioscoop, casino en feestzaal.


De Sint Vituskerk is ontworpen door Pierre Cuypers en is gebouwd in 1892. De toren is 98 meter hoog.


Kroymans in Hilversum is echt een snoepwinkel voor liefhebbers van mooie auto's. Of het nu gaat om een Aston Martin, Ferrari, Jaguar, Karma of Land Rover. Ze hebben het allemaal.


Fietspad langs het Hilversums Wasmeer.


Een boom vol zwammen.


Fietspad door de Ridderoordsche Bosschen.

Klik hier voor details van de 41,6 km lange fietstocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten