zondag 11 oktober 2015

Rondje Drouwen - Boomkroonpad


Vandaag heb ik vanaf de parkeerplaats van bungelowpark Drouwenerzand een wandeling gemaakt door de bossen van Staatsbosbeheer Hondsrug Gieten-Borger en Het Drentse Landschap.


Ten westen van Drouwen liggen twee hunebedden bij elkaar. De D19 en D20. Ze zijn in 1912 onder leiding van archeoloog Jan Hendrik Holwerda opgegraven. Daarbij werden de resten van honderden potten, waaronder trechterbekers, gevonden.


Langs de bosrand lagen prachtige strakke weilanden. Het waren de velden van Queens Gras. Er stonden al een paar pallets met blokzoden gereed.


In het gebied zijn diverse vennen.


Ach .......... wat is een Drentse heide zonder schapen ?


Een grafheuvel.


Natuurlijk mocht een bezoekje aan het Buitencentrum bij het Boomkroonpad niet ontbreken.


Een van de zandwinningsgaten in het Gasselterveld. In verband met verdrinkingsgevaar / instortingsgevaar mag je hier niet te dicht bij het water komen.


In Gasselte staat het beeld van Wemeltje Kruit. Zij ging op haar fiets met koopwaar langs de deuren. Wemeltje woonde in een woonwagen en overleed in 1963.


Om na al die inspanningen weer op krachten te komen heb ik bij 't Maotie een glas groene thee met een Drentse wafel, warme kersen en slagroom gehad.


In het zonnetje was het aangenaam wandelweer.


Daarom heb ik er nog even een lusje Drouwenerzand bij aangeplakt.


Onderweg kwam ik natuurlijk weer heel veel soorten paddenstoelen tegen.


Klik hier voor details van de route.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten