maandag 15 januari 2024

Hünenweg - Slootje springen

Vandaag heb ik - met mijn loopmaatje - de wandeling van 12 januari 2024 in tegenovergestelde richting gelopen. Dan zie je altijd weer andere dingen, heb je andere weersomstandigheden en ontmoet je andere mensen. Nadat ik mijn auto had geparkeerd bij het sportveld zijn we naar de bushalte gelopen en kwamen onderweg al van alles tegen.


Muurkunst bij de Quintusschool in Glimmen.


Naast de school staan veel oude bomen. Vaak twee of meer soorten aaneen.


Door de schaduw van enkele bomen bleef er nog een beetje sneeuw liggen. Het lijkt wel op een vreemde vogel. NatureArt zeg maar.


De Trefpuntkerk in Glimmen is in 1949 in gebruik genomen. De kerk is ontworpen door De Ploeglid Egbert Reitsma en zoon.


Na onze busreis van Glimmen naar Haren hebben we eerst koffie gedronken bij bakkerij Haafs. Daarna begonnen we aan onze 15 km lange wandeling. Keramiek op de muur van het politiebureau in Haren. Het kunstwerk dateert uit de tijd van de gemeentepolitie en is gemaakt door Anno Smith. Boven het gemeentewapen van de voormalige gemeente Haren staat politie Haren.


Langs het Noord Willemskanaal staat een zinkerbord met daar onderaan de afkorting EGD. EGD staat voor Elektriciteitsbedrijf voor Groningen en Drenthe. De EGD is een rechtsvoorganger van Essent.


De Meerwegbrug over het Noord Willemskanaal.


Met Europese subsidie wordt hier een faunapassage en een ecologische verbindingszone aangelegd tussen het Paterswoldsemeer en het Friese Veen.




Restaurant De Twee Provinciën met zijn "vuurtorentje". Deze uitkijktoren werd gebouwd in 1935 naar ontwerp van L. van der Zee Szn.


In Paterswolde staat deze mooie kaart van de omgeving.


IJsbaan Paterswolde was gesloten.


Deze voormalige tuinmanswoning in Paterswolde behoorde bij het inmiddels afgebroken landhuis Rozenburg. Het huisje is een rijksmonument.


We zijn in afwijking van de route landgoed De Braak een stukje opgelopen. 


Het verweiden van Drentse heideschapen.


Plotseling zien ze dat het gras bij de buurman groener is en springen ze over de sloot. Dit was niet de bedoeling. Maar mooi om te zien dat ze dus ook kunnen slootjespringen.


"n Schip mit zoere appels"


Biologen van de RUG doen op Landgoed Vosbergen onderzoek naar het gedrag van pimpelmezen.


Le Grillon was in mijn beleving altijd een exclusief horecabedrijf.  Het pand werd gebouwd in 1937 en was tussen 1950 en 2004 inderdaad een horecabedrijf. Sinds 2004 is deze fraaie villa dus een particulier woonhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten