woensdag 12 februari 2020

Stolz


Ik reed even langs de Meyer Werft in Papenburg en werd daar door twee werknemers aangesproken. Ze vroegen of ik hun wel even op de foto wilde zetten met het middenstuk van de Odyssey of the Seas. Vol trots vertelden ze mij over hun werk aan het cruiseschip. Het wordt met een lengte van 348 meter de langste die ooit in Papenburg is gebouwd. In de herfst zal het schip de werf verlaten.
Verder vertelden ze mij dat in de nacht van 13 op 14 februari de IONA wordt uitgedokt. Dat cruiseschip is 344,5 meter lang en 42 meter breed en biedt plaats aan meer dan 5200 passagiers en 1762 bemanningsleden. Het schip ligt dan nog een week of 7 aangemeerd voor de werf. Zodra de IONA uit het dok is gaat het middenstuk van de Odyssey de hal weer in.
De mannen mogen met recht trots zijn op hun vakmanschap.
Voor het bedrijf zou het goed zijn als ze in staat zouden zijn om diesel te vervangen door waterstof. Een marktleider is schone vakanties zeg maar. Waarbij verplaatsing van van het bedrijf van Papenburg naar de kust - hoe ingrijpend ook - goed zal zijn voor de "Dode Ems".

Geen opmerkingen:

Een reactie posten