dinsdag 29 juli 2014

Vakantie deel 11 - Wilsumer Berge

Vandaag heb ik een fietstocht door Duitsland en Nederland gemaakt.


In deze gevel voor van het Kulturhus Manderveen dat ooit de centrale plaats was van het dorp staat Landbouwersbank Almelo. Voor de gevel staan 7 graanzakken van Bentheimer zandsteen en boven op de gevel een stenen kerkuil. De zakken en kerkuil zijn van Groninger muzikant/kunstenaar Gert Sennema.


Mooie groene grensovergang


Chalet transport. Waar zou die naar toe gaan ?


39 Jaar geleden stond ik met mijn ouders op Camping Wilsumerberge. Ook onze nieuwe kat was mee. Die had natuurlijk geen dierenpaspoort (inentingen). Mijn vader had hem een slaaptablet gegeven, zodat hij bij de douane niet zou opvallen. Omdat deze niet vlug genoeg werkte kreeg het jonge katertje een tweede toegediend. Na twee dagen werd het beestje weer wakker. Naast ons stonden Truus Specken en Anna Kone, twee vriendinnen uit Musselkanaal.


Onder begeleiding van Truus en Anna bezocht ik te voet een discotheek in Uelsen. Een wandeling van 4 km heen en 4 km terug. Dat was de voorganger van discotheek ZAK die inmiddels ook al weer is gesloten. Op de camping kwam ik ook de Emlichheimer bankiersdochter Gerlinde Brinkmann tegen. Mijn eerste penvriendin.


De "Bushaltestelle Krakenhoek" 


Je was duidelijk in het katholieke deel van Nederland.


Bij Mander een bezoek gebracht aan de watermolens Bels en Frans. Op het terras van restaurant Watermolen Bels genoten van een vruchtensorbet.


Bij molen Frans liepen twee schattige kittens.


Het natuurgebied Springendal bij Ootmarsum heeft de bijnaam "De tuin van Nederland".


Welkom Evi.


Siepelstad Ootmarsum staat vol beelden. De schilder van Hub Gatignon, de carnavalsbok van Berend Seiger, de Poaskearls van Kiny Copinga, Otters van Gernot Rumpf en Barbara Rumpf, Siepelstad van Dirk de Keizer en de beeldhouwer van Hub Gatignon.


Glazenier Frans Houben


Molen van Oude Hengel in Ootmarsum


Luxe paardenstallen


Een land vol Blonde dÁquitaine-runderen en land vol veelkleurige mengelmoes


t Oale'Roadhoes en  de RK St. Pancratiusbasiliek in Tubbergen


Dr. Hermanus Johannes Aloysius Maria (Herman) Schaepman is op 2 maart 1844 in Tubbergen geboren. Hij was priester, dichter en dé grote voorman van de katholieken aan het einde van de negentiende eeuw. Hij was progressiever en socialer dan zijn geloofsgenoten. Voldoende om hem in Tubbergen met een beeld te eren.


Sinds gisteren is deze witte stier op bezoek. De camping-dames gingen er in draf vandoor. Zeker te warm in Twente.


Klik hier voor details van de ruim 60 km lange route

Geen opmerkingen:

Een reactie posten