woensdag 2 juli 2014

SP bang voor eikenprocessierups

Raadsvergadering Bellingwedde


Linda de Bruijn van ruilwinkel Westerwolde maakte gebruik van het spreekrecht voor burgers. Ze probeerde duidelijk te maken wat deze ruilwinkel is. "Ik ben 50 jaar, heb geen werk, maar wel kwaliteiten. Zo als u hoort kom ik van elders en woon nu in Bourtange. Ik wil mijn kwaliteiten uitruilen voor iets anders. Voor de ruilwinkel zoeken we nog ruimte en ondersteuning van ondermeer de gemeente".


Daarna was het woord aan de gemeenteraad. Het begon allemaal een beetje rommelig. De burgemeester spreekt Jan Westerbeek (VVD) aan als Westerbrink,  Mary Neef (SP) heeft haar vragen te laat ingediend en Sonja Schreuder (Westerwolde lokaal) kwam een half uur te laat. Na een discussie over niet invorderbare gelden, comazuipen en megastallen kwam de vervanging van de brug in de Wedderbergen aan de orde. De houten brug over de Westerwoldse Aa zal worden vervangen door een betonnen brug. Bij het landschap past een brug van hout beter aldus de raadsleden. Doch de wethouder hield de leden van de raad voor dat zij slechts over de begroting m.b.t. de brug gingen en niet over de uitvoering.
De SP wilde een motie indienen over de hoogte van salarissen van de top in de zorg. De rest van de raad vond dit een landelijk item en niet voor de gemeenteraad en bestempelde het als "Symboolpolitiek".


Naar aanleiding van het hoefijzerproject voerde Mary Neef namens haar zieke partijgenoot Marjolein Martin het woord. "De SP zegt NEE tegen de herplant van eiken". Ze zijn bang voor de eikenprocessierups.


CDA raadslid Wilt Meendering kon slechts om deze paniekzaaierij lachen.


Marja Bos (GroenLinks) hield het tijdens de raadsvergadering niet droog. 
Ze had zojuist een voorstel ingediend om het burgerinitiatief in Rhederbrug, aangaande het onderhoud van een groenstrook te stimuleren. Burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff dacht daar duidelijk anders over. Ze viel even uit haar rol door emotioneel te worden. "De bewoners hebben in strijd met de wet 27 van de 30 eiken vernield. Ik moet eigenlijk gaan handhaven. Ik zal het voorstel dan ook ontraden". Sonja Schreuder schrok van de uithaal van de burgemeester en duwde hierdoor een glas water om. Gevolg een natte broek voor Marja Bos. Bode Dirk van der Woude mocht haar afdrogen !

Is het in de Slengweg een "Vrijstaat" of waren de bewoners - net als de SP - ook bang voor de eikenprocessierups.

1 opmerking:

  1. tijdens de raadsvergadering gisteravond heb ik het droog kunnen houden !

    Marja Bos, GroenLinks

    BeantwoordenVerwijderen