vrijdag 18 oktober 2013

Motie van wantrouwen bij afscheid


Burgemeester Erik Triemstra van de gemeente Bellingwedde overleeft motie van wantrouwen nipt. Door GL raadslid Nico Falke was een motie van wantrouwen ingediend tegen Triemstra die per 1 november zelf na 6 jaar opstapt omdat hij geen steun kreeg van de vertrouwenscommissie. Zes raadsleden stemden voor de motie en zes stemden tegen de motie. De vergadering begon een kwartier te laat (19.45 uur). Tegen 23.00 uur kwam de raad aan de echte vergadering toe. De rest was één en al gedonder, wantrouwen, onjuiste aannames, schorsingen en woordgebruik op/over het randje.

Triemstra was als voorzitter ook wel aan het meten met twee maten. Sonja Schreuder mocht in het begin minder vaak interrumperen dan Stienus Melis. De spanning tussen Triemstra en Schreuder was overduidelijk als hij haar het woord gaf. Professioneel blijven is niet iedereen gegeven.
 

Tijd voor groot Westerwolde met een compleet nieuw college die zich verbonden voelt met het werkgebied en een kwalitatief ambtelijk apparaat.

Ik vraag mij af of alle raadsleden wel op het afscheid komen op 1 november. Het afscheid vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur in museum de Oude Wolden in Bellingwolde.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten