donderdag 24 oktober 2013

Herfstvakantie 2013 - deel 2

woensdag 23 oktober
 
 
Vanochtend ben ik met La Rana naar Het Gooi gereden.
 
 
In Lage Vuursche bracht ik een bezoek aan het graf van Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje-Nassau, Graaf van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg. Achter de hekken ligt Kasteel Drakensteyn.
 


De reis ging vervolgens naar Laren met zijn in 1521 gebouwde Johanneskerk.


Bij ateliercafé Mauve in Laren kan je heerlijk genieten van koffie met gebak. Daarna heb ik een wandeling gemaakt door het dorp met een open karakter en veel groen. Ik zou hieraan kunnen toevoegen met veel winkeltjes als in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam en héél véél blonde vrouwen in SUV's. Zo stond bijvoorbeeld Natasja Froger naast mij geparkeerd.


Op de Brink in Laren zie ik bij de makelaar Jacques E. Walch huizen te koop staan van een paar miljoen en dan vraag ik mij af of je nu gelukkiger zal zijn in een huis van een paar miljoen ? 
 
 
Ik ben het eens met Herman Finkers
 

Voor de Rabobank in Laren staat de bronzen beeldengroep "De Klepperman van Elleven", vervaardigd door kunstenaar Marianne Houtkamp.
 

Woon je in het Gooi dan maak je natuurlijk gebruik van Jog that Dog. Deze hondenuitlaatservice laat 5 x per week jouw hond uit in het Goois Natuurreservaat 't Harde voor een abonnementstarief van "slechts" 250 Euro per maand.

 
Op de algemene begraafplaats De Woensberg in Blaricum kom je graven tegen van bekende Nederlanders, zoals regisseur Willy van Hemert, tekstschrijver Gerrit den Braber, Tv-presentator Willem Duijs, acteur René Sleeswijk (van Vooren), diskjockey Rob Out en acteur Coen Flink.


Maar er zijn ook veel bijzondere graven van onbekende Nederlanders.


De Jan Blankenbrug, beter bekend onder de naam De Lekbrug bij Vianen heeft een lengte van 532 meter en een overspanning van 165 meter. Rechts is de zendmast van Lopik te zien.

 
Bij theehuis de Oude stadsmuur in Vianen genoten van thee met hazelnoottaart

 
Het stadhuis van vestingstad Vianen is gebouwd rond 1425. 
 
 
Vanuit Vianen ben ik over de Lekdijk richting Culemborg gereden. Dit is een deeltje van de Waterlinieroute. Onderweg kom je lang Sluis- en stuwcomplex Hagestein en Fort Everdingen. 

 
Ruim 2 km voor Culemborg kom je langs "Werk aan het Spoel"  In de Veldkeuken zit een restaurant.
 
 
Een rijnaak met duwbak vaart over de Lek richting Culemborg.
 
 
 
Stellingmolen De Hoop in Culemborg deed dienst als korenmolen en verrijkt het stadsbeeld in bijzondere mate.
 
 
De avond valt over de Lanxmeerpoort van Culemborg. Deze 39 meter hoge poort uit 1318 noemen ze ook wel de Binnenpoort.
 
 
donderdag 24 oktober
 
 

Ik ben vandaag via de polder weer naar huis gereden. Vanaf De Praambult heb je een aardig uitzicht over de Oostvaardersplassen.
Sinds de film de Nieuwe Woldernis nemen veel mensen deel aan de excursie "Op zoek naar grote grazers". Voor 17 Euro kom je op een kar door het gesloten deel van het natuurgebied, langs de heckrunderen, konikpaarden en edelherten.

Ron Hazenberg Campers heeft een nieuwe dynamo in de camper geplaatst. Dit verhaal is ontstaan door camperpech. De herfstvakantiebestemming was zuidelijker en dat had dan een andere verhaal opgeleverd. Maar acht wat maakt het uit. De dynamo valt nog onder de garantie !

Klik hier voor deel 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten