zaterdag 19 oktober 2013

Amsterdam - Wedde 5.45 uur

Nu zullen sommigen wel denken: "Zo'n auto heb ik ook gehad". Maar daarover verderop meer.


Vandaag met mijn vriend La Rana in de trein naar Amsterdam geweest. De heenreis ging voorspoedig al moesten we vanwege de herfstvakantiedrukte vanaf Zwolle wel staan. In Amsterdam hebben we een 10.3 km lange wandeling gemaakt.
 

Achter het Centraal station ligt het IJ met op de achtergrond links Filminstituut Eye en rechts Overhoeks (de voormalige Shell toren) rondom de toren ontstaat een nieuwe wijk met dezelfde naam.


Frank Beekwilder maakt er wel een vrolijke kerstpresentatie van.


Lange rijen voor het Anne Frank museum.


Verleden, heden en toekomst zijn verbeeld in de drie driehoeken op het plein en in het water van de Keizersgracht. Het Homomonument is in 1987 ontworpen door Karin Daan.
 
 
De parels van de Jordaan.  "Bolle" Jan en Mien Froger, Manke Nelis, Johnny Meyer, Johnny Jordaan,Tante Leen en Willy Alberti.
 
 
Op het Leidseplein wijst Reggae Marley ons de weg.
 
 
Even vanuit Stuttgart met de Porsche 356B 1600 super winkelen bij Emporio Armani in de PC Hooftstraat. Deze Porsches hebben thans nog een straatwaarde van een ton.

 
Het Museumplein met links het concert gebouw en in het midden het Van Gogh museum
 
 
 
 
Op Rembrandtplein staat een beeld van Rembrandt - gemaakt in 1852 door Louis Royer - op een sokkel. Hij kijkt neer op de beeldengroep "Nachtwacht in 3D" van kunstenaar Mikhail Dronov en Alexander Taratynov.
 
 
Op het terras van Van Rijn Kitchen & Bar aan het Rembrandtplein genoten van een glas muntthee met appelgebak en een heerlijk stukje noga.

 
De Magere Brug over de Amstel is een basculebrug uit 1934. Het is de beroemste van de ruim 1800 bruggen die Amsterdam rijk is. Op de achtergrond Koninklijk theater Carré.

 
De Hermitage met links daarvan - over de Nieuwe Herengracht - de Walter Süskindbrug 
 
 
Ik ben dol op Old Amsterdam. Oei, oei .......... het zal toch niet waar zijn .......... space-cheese ?
 
 
La Rana op sollicitatiegesprek bij Eyeworks CEO Reinout Oerlemans 
 
 
In de Stopera aan het Waterlooplein is het STadhuis en de OPERA gevestigd. De naam is een samentrekking.

 
Op de Waterloopleinmarkt heb je volop keuze uit tweedehands kleding 

 
Casa Rosso spiegelend in de gracht


Met leden van de Hells Angels en de Loudness Hangout Amsterdam ga je niet vlug Excalibur binnen.

 
Reggae Bob laat zien hoe je van zeepwater grote luchtbellen kan maken.
 
 
Op de terugreis moesten we eerst ook staan en heeft de trein een half uur stil gestaan bij Almere - muziekwijk. Er zat geen muziek meer in de trein. De deur wilde niet meer dicht. Hierdoor kwam ik te laat aan in Groningen. Na 20 uur zouden er geen treinen meer rijden i.v.m. werkzaamheden. Arriva zou ons met bussen vervoeren naar Winschoten. Dus bus vertrok lekker op tijd. Een meevaller ? Nee dus. Hij was 15 minuten te vroeg vertrokken en bij Hoogezand kreeg de chauffeur het bericht dat er nog 30 mensen (vanuit andere treinen) stonden te wachten. De bus moest eerst weer terug richting Groningen. Door al dit gedonder was ik dus zo lang onderweg. Ik zeg maar niets over het openbaar vervoer. Ik zal wel een formulier "geld terug bij vertraging bij NS" insturen.
 

Klik hier voor details van de route.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten