dinsdag 22 oktober 2013

Herfstvakantie 2013 - deel 1

maandag 21 oktober
 
Ik ging met de camper op herfstvakantie richting het zuiden. Na 5 km ging er op het dashboard een rood lampje branden met "stop" en een lampje met een rode accu. Geen risico's nemen in dat geval. Ik reed direct door naar Ron Hazenberg Campers en werd meteen geholpen. Helaas bleek de dynamo het niet meer te doen. Er moest een nieuwe worden besteld. Ik besloot om dan maar met de auto op vakantie te gaan. En vond op internet nog een leuke aanbieding in Houten.
 
 
Tegen de avond kwam ik met La Rana aan bij Hotel Houten. De kamer was sfeervol ingericht en was zelfs voorzien van een whirlpool

 
Het 60 meter hoge hotel is ontworpen door architect P.A.M. Teunissen en in 2008 gebouwd door bouwbedrijf Wessels. Vanaf de 14e verdieping genoot ik van het uitzicht over Utrecht. In het restaurant genoten van een Wildtrio, bestaande uit hertenbiefstuk, hazenrugfilet en wild zwijn geserveerd met een zuurkoolstamppotje en een bospaddenstoelensaus
 
 
dinsdag 22 oktober
 
 
Na een super ontbijt ging de reis richting Scheveningen. Maar eerst even het hotel van buiten bewonderd. 

 
De failliete en ernstig in verval geraakte Pier van Scheveningen. Een groepje aannemers lanceerde onlangs een plan om woningen te bouwen op de Pier.

 
Jacob Pronk stichtte in 1818 op deze plek een badhuis. In 1884 werd het Kurhaus gebouwd, naar ontwerp van Johann Friedrich Henkenhaf en Friedrich Ebert. De oudejaarsconferences van Wim Kan werden hier gegegven. Op het plein voor het Kurhaus staat een door Siemen Bolhuis ontworpen kunstwerk van Wim Kan en Corry Vonk.

 
Levende kunst 

 
Deze honden genoten van het strand en de branding. De beagle heeft slechts drie poten maar rent als een hazewindhond.

 
Een voorbijgangster werd gevraagd om het stelletje op de foto te zetten.

 
Op het Noordeinde kwam ik langs Antiquariaat Kretzschmar met een etalage vol prachtige natuurboeken van o.a. Jac. P. Thijsse.


Iets verderop in de straat wilde ik op de koffie, maar "ZE" waren helaas niet thuis !


De Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater moeten wijken voor een nieuw cultuurpaleis. In 2018 moeten de deuren van het Spuiforum - dat 181 miljoen gaat kosten - open.

 
Ben ik met La Rana in Den Haag en wat komen we tegen ?
 
 
 Troep op de stoep.
 
 
Chinatown (Wagenstraat) is de Chinese buurt. Vroeger was dit de Haagse Jodenbuurt. De Grote synagoge van de joodse gemeente in Den Haag bevond zich in deze straat. Nu is in het pand de Mescidi Aksamoskee gevestigd.
 
 
Kunst in de Grote Marktstraat voor de Bijenkorf. De "Space Duck Racer" is gemaakt door Hans van Bentem en de "Tantrarijn"is van Rob Birza. Hij heeft een meerarmige tantrabeeld uit het hindoeïsme verweven met Jan Klassen en Katrijn.
 

Op een terras de Grote Markt zaten twee vriendinnen met een glas wijn. De ene wilde graag een proost uitbrengen, maar de ander vond de telefoon veel belangrijker. Tijdsbeeld anno 2013.
 
 
Rond het middaguur was het windstil, zonnig en 20 graden. Daarom heb ik op het Binnenhof van de beroemde ijscoman Moes maar een lekkere wafel gekocht !

 
Deze mevrouw zat stil op een bankje op het binnenhof. Toen ze werd aangesproken door de Binnenhofbewakers vertelde ze over haar stil protest tegen geweld in de wereld.
 

Op de voorgrond het Binnenhof, daarachter respectievelijk de 88 meter hoge Zurichtoren en de 142 meter hoge Hoftoren.
 
 
Op de gemeentelijke begraafplaats Westduin een bezoek gebracht aan het graf van dichter Martinus Nijhoff en actrice Georgette Hagedoorn. Op deze begraafplaats liggen acteur Ko van Dijk en diskjockey Alfred Lagarde ook begraven.
 
 
Op deze begraafplaats ligt ook muziekliefhebber "Platen Hans".
 
 
Na een ronde Westland kwam ik langs Westerlee. Maar dat is toch gemeente Oldambt ?
 
Klik hier voor deel 2
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten