vrijdag 10 juni 2022

200 Burgemeesters in Orviëto

 

Toen ik in 2005 in Orviëto was leek het alsof de tijd heeft stil gestaan. Alles ging op zijn elfendertigste. Deze oude Italiaanse stad ligt in de regio Umbrië. Orviëto is ook de hoofdzetel van Cittaslow.

Dit weekend is het alles behalve rustig. Ruim 200 Cittaslow-burgemeesters zijn naar Orviëto afgereisd voor de General Assembly, zeg maar de algemene ledenvergadering van de Cittaslow gemeenten.

Vandaag werd de bijeenkomst geopend door de Cittaslow-president Mauro Migliorini.

De ledenvergadering - waar o.a. het jaarverslag zal worden behandeld - is morgen met als speciale gast de Spaanse architect Vincente Guallart. Deze voormalige hoofdarchitect van Barcelona is een van de wereldwijde experts op het gebied van ecologische stadsontwikkeling.

Verder worden tijdens deze dagen o.a. rondetafelgesprekken gehouden. Het zal gaan over groen, duurzaamheid, milieu, verstedelijking, kwaliteit van leven en de wereldcrisis.

Er werden ook prijzen uitgereikt. De gemeente Gulpen-Wittem kreeg in de categorie Gastvrijheid, Bewustwording en Training de prijs voor het boek "Citta de slak". Ook het Bees-project (bijenhotel) van de gemeente Borger-Odoorn viel in de prijzen.

Volgens zijn post op Facebook is burgemeester Jaap Velema van Westerwolde ook in Orviëto. Hij geeft in het bericht - was bij Grand Hotel Italia - niet aan waarom hij daar is. Zijn facebookvrienden denken allemaal dat hij daar op vakantie is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten