Na de wandeling heb ik een bezoek gebracht aan het Marechausseemuseum in Oranjestad Buren. Op de parkeerplaats aan de rand van het stadje stonden twee volkswagencampertjes. Volkswagen T2 uit 1973 en Volkswagen T1 uit 1967.
Een diversiteit aan uniformen.
Chris is lid van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB).
Maar er waren ook marechaussees die sympathiseerden met de Duitsers. Zoals Laurens Op ten Noort. Links zijn uniformjas. Hij was de verbindingsofficier tussen de Duitse autoriteiten en de marechaussee. Dit had hij vooral te danken aan zijn zus Julia die een zéér prominent lid van de NSB was en verkeerde in hoge Duitse kringen. Oud Provo Roel van Duijn schreef over haar het boek "Een zoon voor de Führer".
Het borstbeeld van kolonel Marius Cornelis van Houten naast militair was Van Houten ook oprichter van het Marechausseemuseum.
In de fototentoonstelling "Door het oog van defensie" laten defensiefotografen hun werk zien.
Op het buitenterrein staan voertuigen en een wachthokje.
Het 19e-eeuws waaggebouw staat aan de kerk
Op 8 juli 1551 trouwde Prins Willem van Oranje (Vader des Vaderlands) in Buren met Anna van Egmond, Gravin van Buren. Voor de kerk staat een standbeeld van Willem en Anna met hun kinderen Maria en Philips Willem. Het beeld is gemaakt door Lia Krol en Caroline Hörchner.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten