Net als op 11 maart 2022 kreeg ik een lift naar Midwolda en ben vandaar naar huis gewandeld. Toen via Scheemda en vandaag via de Blauwestad.
De Ennemaborg en het koetshuis. De borg is eigendom van het Groninger Landschap. Kunstenares Maya Wildevuur woont in de borg en heeft daar haar galerie en atelier.
Deze huwelijksakte van Pieter Reint en Tetje 1877.
De kerk van Midwolda is gebouwd in 1738. De toren is reeds in 1708 gebouwd. In de kerk staat een bijzonder Hinsz-orgel uit 1772.
Een pannakooi en speeltoestel De Walvis op het Noordstrand van het Oldambtmeer.
Als je via Google Earth het strand bekijkt zie je inderdaad een walvis.
In het oude schoolgebouw van Oostwold uit 1869 zit nu Brasserie Old School. Voor het gebouw (en natuurlijk niet er bovenop) staat een wegwijzer van Wadbijzonder. In Emden kwam is een Duitstalige versie tegen. Het was een project van o.a. Interreg.
Langs de route staan meerdere mooie en nieuwe openbare gebouwen, zoals het multifunctioneel gebouw De Meerkant, sporthal De Rietkraag en gezondheidscentrum Blauwestad.
Vanaf de vlonderbrug heb je goed zicht op het vogeleiland De Kikkerberg. Op het eiland is o.a. een zwaluwwand aangelegd.
Veel bruggen in de Blauwestad hebben de naam van een libel of juffer. Deze brug heet Waterjuffer.
In Ekamp liep alweer een ooievaar met pootring. Waarschijnlijk een bekende van mij. Binnenkort maar eens op zoek.
De Wilgenborg
De Pieter Smitbrug. Aan beide zijden van de brug staat een Socialsofa. Vanaf de brug heb je mooi uitzicht over het Havenkwartier.
Mooie dames in De Beeldhouwtuin in Winschoten.
Het hertenkamp volg nieuwsgierige landgeiten.
Aan de rand van het Rosarium ligt de grootste zwerfsteen van de provincie Groningen.
Het stadhuis van Winschoten is gebouwd in 1896 naar ontwerp van gemeentearchitect Klaas de Grooth en rijksbouwmeester Cornelis Hendrik Peters. Op de voorgevel staan de letters S.P.Q.W. Dat betekent Senatus Populus Que Winschotanus. In het Nederlands: Voor raad en volk van Winschoten.
De naam Dommering is al een eeuw verbonden met de Horeca in Winschoten. Boven de motorkap van de auto zie je de cabine van een kabelbaan.
Bij Sjef hebben ze de rode loper al voor mij uitgelegd. Omdat het diner een geheim blijft tot het wordt geserveerd laat ik deze culinaire verrassingstocht aan mij voorbij gaan. "Wat de boer nait kin, dat vret hai nait".
Langs de Blijhamsterweg staan nog een paar historisch (halve)km-paaltjes van de provincie. Dit was vroeger (voor aanleg van de ringweg) een provinciale weg.
Afeer heeft de oude steenfabriek "De Winschoterhogebrug" uit 1926 grotendeels gesloopt. De fabriekspijp staat er nog en blijft ook staan als cultureel erfgoed.
Mijn wandeling kwam o.a. langs Winschoterweg 6 te Blijham. Akkerbouwbedrijf Maatschap Huisman had zojuist de verlichting i.k.v. de Lichtjesroute ontstoken.
Vanaf hier was het nog 3 km door de duisternis naar huis.
Klik hier voor details van de 25 km lange wandeling.
Klik hier voor Midwolda - Wedde 1.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten