woensdag 29 mei 2019

Besloten achterkamertjes


Tijdens de Raadsvergadering van de gemeente Westerwolde deelde Edith van der Horst van de Partij voor de Dieren mede dat een exploitant van zonneparken via besloten bijeenkomsten gesprekken voert met mensen die niet voor de plannen waren. Ze vindt dit zorgelijk. Wethouder Bart Huizing zegt dat het college hier niets aan kan doen, maar haar zorg deelt.


Tijdens de behandeling van het uitvoeringsprogramma Westerwolde Samen Verduurzamen kwam het verschil in opvatting tussen GroenLinks en de VVD naar voren. VVD fractievoorzitter Pieter Dinkla sprak de volgende woorden in de richting van René Kriek:  “Ik zal deze keer rustig in uw richting reageren. Mijn vrouw heeft gezegd dat ik eerst tot tien moet tellen voor ik iets zeg.” Wat is Rita Dinkla toch een verstandige vrouw 😏


Het zou goed zijn dat een aantal raadsleden eens een cursus stukken lezen en een cursus rechts- en wetskennis gaan volgen. Dan hoeft wethouder Bart Huizing ook geen college geven, maar kan hij volstaan met het verdedigen van de voorstellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten