woensdag 15 mei 2019

Akkervarkens


Tijdens de raadsvergadering van de gemeente Westerwolde vertelde wethouder Bart Huizing het heugelijke feit dat de gemeente de Japanse duizendknoop op twee locaties gaat bestrijden met akkervarkens. De varkens worden - in overleg met de inwoners - ingezet binnen de bebouwde kom van Sellingen en Ter Apel.


De Gemeenteraad van de Westerwolde ging met tegenzin akkoord met Gronstoffenplan. Vooral wethouder Harrie Brunen kreeg voor de afgelegde weg naar het voorstel een dikke onvoldoende. Opmerkelijk genoeg stemde Henk Brouwer (PvdA) voor het eerst in 22 jaar niet mee met zijn fractiegenoten, maar met de oppositie. 

Op het gebied van milieu & verkeer heb ik wethouder Harrie Brunen (en zijn ambtenaren) ook al diverse keren op onjuistheden gewezen. 

Ik houd van duidelijkheid in de politiek. Harrie is een aardige jongen om een kop koffie mee te drinken. 
Maar is hij capabel voor deze functie ? Nee.

Gemeente Belangen steunt zijn eigen wethouder en de PvdA wil op dit onderwerp - dat in het collegeprogramma staat vermeld - geen breuk in de coalitie.


Wilt Meendering (CDA) die de vorige bijeenkomst al een motie van Treurnis had ingediend tegen Brunen was duidelijk voor het geval de wethouder weer met prutswerk komt. "Twee keer een gele kaart is rood".

We zijn nog niet klaar. De omgevingswet komt er aan. Hiervoor moeten de gemeenten - in samenspraak met de inwoners - een Omgevingsvisie maken en vervolgens een omgevingsplan. 

Hierover schreef minister Carola Schouten vorige week (op 8 mei 2019) in haar brief aan de Tweede Kamer:

"In een omgevingsvisie moet rekening worden gehouden met het voorzorgsbeginsel, het beginsel van preventief handelen, het beginsel dat milieuaantastingen bij voorrang aan de bron moeten worden bestreden en het beginsel dat de vervuiler betaalt."

Er is helaas Westerwolds prutswerk geleverd !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten