vrijdag 2 december 2016

ex SP raadsleden BellingweddeDe SP raadsleden van de gemeente Bellingwedde Mary Neef en Harm van der Laan hebben het lidmaatschap van de SP opgezegd. De aanleiding is onenigheid binnen de partij over de te varen koers richting de nieuw te vormen gemeente Westerwolde. Ze hebben besloten om hun raadszetel te behouden.


SP lid Frans van Benten is de vorige raadsvergadering benoemd als raadslid en is dus vanaf nu ook direct fractievoorzitter.


HISTORIE


12 maart 2014 - Lijsttrekkersdebat Bellingwedde
Mary Neef van de SP had niets zinnigs te zeggen over lokale zaken. Ze oreerde in opdracht van Roemer. We moeten taken die ons landelijk worden opgelegd maar weigeren. Het was wel heel aardig van haar dat ze solidair wil zijn met de voedselbank en daarom de wereld gaat verbeteren. Ze neemt in het vervolg naar de raads- en commissievergaderingen een thermoskan koffie mee van huis. 


19 maart 2014 - Verkiezing gemeenteraad
Lijsttrekker van de SP Mary Neef was door het dolle heen. Haar partij kwam als winnaar uit de bus bij de verkiezingen van de gemeente raad.


27 maart 2014 - installatie nieuwe raad
Mary Neef, Harm van der Laan en Marjolein Martin geïnstalleerd als raadslid voor de SP.


17 april 2014 - raadsvergadering
Toen ik Mary herinnerde aan de thermoskan heeft ze de daad bij het woord gevoegd en nam inderdaad een thermoskan koffie mee naar de raadsvergadering. Partijgenoot Harm genoot van de gemeentelijke koffie met koek. In alle volgende bijeenkomsten liet ze de kan weer thuis. Symboolpolitiek dus !


8 mei 2014 - raadsvergadering
De SP-leden Harm van der Laan, Marjolein Martin en Mary Neef verlieten voor de wethoudersverkiezingen uit protest de raadszaal en gingen op de gang zitten. Zij waren immers als winnaar uit de bus gekomen maar werden toch verwezen naar de oppositie.


2 juli 2014 - raadsvergadering
Mary wilde een motie indienen over de hoogte van salarissen van de top in de zorg. De rest van de raad vond dit een landelijk item en bestempelde dit wederom als symboolpolitiek. In dezelfde vergadering kwam het Hoefijzerproject aan de orde. De SP zei NEE tegen de herplant van eiken. Stel je voor dat de eikenprocessierups hier komt, aldus Mary.


20 mei 2015 - dagblad van het Noorden
SP en GL tegen (her)benoeming Janneke Snijder als burgemeester van Bellingwedde.


31 maart 2016 - raadsvergadering
Marjolein Martin is al geruime tijd ziek. Ze werd tijdelijk vervangen door Frans van Benten.
Inmiddels was Mary iets milder geworden en liet minder de landelijke SP geluiden "NEE & TEGEN" horen. Maar uit de overige leden komt nog steeds geen geluid.


16 juni 2016 - raadsvergadering
Voor het eerst in 2 jaar komt er geluid uit Harm. Hij leest een paar regels voor.


10 november 2016 - raadsvergadering
Frans van Benten was tijdelijk raadslid ter vervanging van Marjolein Martin. Omdat zij uit de raad is gestapt is Frans tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd als nieuw lid en is het drietal weer compleet. Mary kennende zal zij er alles aan doen om nooit meer in deze volgorde te zitten.


ONE WOMAN SHOW

Ja hierboven is het inderdaad net een one woman show. Zo heeft Mary zich de afgelopen 2,5 jaar in de raad en in de commissie ook inderdaad gepresenteerd. Ik heb altijd gedacht dat Harm, Marjolein en Frans niet mochten praten !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten