donderdag 8 december 2016

Ben Woldring & Gerard Kremer

De gemeente Westerwolde i.o. organiseerde vanavond in Zaal 12 in Vlagtwedde een bijeenkomst voor ondernemend Westerwolde.


MKB voorzitter Gerard Kremer vertelde - voor een overvolle zaal - over zijn leven als ondernemer en zijn rol als gebiedsregisseur. Het belangrijkste wat de oud directeur van De Vrijbuiter vertelde was dat het zinloos is om nieuwe bedrijven aan te trekken als je de bestaande niet draaiende kan houden door gebrek aan juist geschoold personeel. "We hebben in Oost Groningen 4000 moeilijk te vervullen vacatures. Bijvoorbeeld op het gebied van chauffeurs en bedrijfswagen monteurs. Je moet niet te veel personeel gaan opleiden voor administratieve functies. Daar is minder werk voor. Kijk maar naar bankpersoneel. Leer de mensen weer een vak."


Topspreker was natuurlijk internetondernemer Ben Woldring.


Hij begon zijn presentatie "Van zolderkamer naar succesvol ondernemerschap" met een video van de 13 jarige Ben uit Usquert.


Hij vertelde onder andere over de Kamer van Koophandel die hem - op zijn 13e met een bovenmodaal inkomen - niet wilde inschrijven omdat hij te jong was.


Ben vertelde over zijn successen, maar ook over waar het wel eens mis kon gaan en hoe je dat dan weer kon oplossen. "Zo stuurde ik eens 100 klanten na een maand 100 gulden." Hij is wars van langlopende bedrijfsplannen. Je moet vooral korte lijntjes hebben, personeel initiatieven laten nemen, niet te vroeg met je plannen naar buiten komen en bovenal flexibel zijn. De onderneming heeft inmiddels 3 vestigingen en 40 personeelsleden.


Ben is inmiddels ook de grens overgegaan met zijn activiteiten. Hij lanceerde voor de Duitse markt de site Wechseljetzt.de


Vanavond kregen diverse Cittaslow supporters een oorkonde, uit handen van burgemeesters Janneke Snijder en Leontien Kompier.


Ook Staatsbosbeheer Westerwolde behoort thans tot de supporters van Citta slow Westerwolde. Namens Staatsbosbeheer mocht boswachter Jelka Vale de oorkonde in ontvangst nemen.


Flip Klatter, fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Bellingwedde, was met zijn vrouw Geertje aanwezig. Net als VVD raadslid Pieter Dinkla en zijn vrouw Rita. Een goede zaak. Van de overige raadsleden van Bellingwedde had ik meer betrokkenheid verwacht.

Het was een prima georganiseerde avond.

COMPLIMENTEN WESTERWOLDE !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten