dinsdag 26 januari 2016

Vrijwilligersprijs Bellingwedde

NIEUWJAARSVISITE


Door de ijzel was de nieuwjaarsvisite en de uitreiking van de vrijwilligersprijs 3 weken uitgesteld. Het verschil was ongeveer 20 graden aldus burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff.


In haar nieuwjaarstoespraak blikte ze door middel van een powerpoint presentatie terug op 2015. De energiewachttour, een nieuwe beheerder voor De Meet, de 5 mei viering Bellingwolde, het Boomfeest bij de Akkerheem, de bruggen van Oudeschans en de Wedderbergen, Wedde dat 't lukt, Op-StapBus, het bord met de gehuchten, waaronder De Lethe, de heropening van het dorpshuis De Voortgang, het Hoefijzerproject, de huldiging van wereldkampioene wakeboarden Sanne Meijer, Cittaslow, de herindeling met Vlagtwedde tot de gemeente Westerwolde en de opening van het Bastion bij de Burcht. Dat laatste had haar een dag voor de opening een slapeloze nacht opgeleverd. Ze had een paar dagen daarvoor namelijk toegezegd dat ze met het kabelbaantje vanuit het Bastion naar de overkant van de gracht zou zweven.

Er waren nog meer positieve berichten. Mede door het nieuwjaarsfeest in Wedde werd het een rustige jaarwisseling zonder schade. Twee keer een "Kern met pit" en de prijs voor Wedde dat 't lukt.

Het college gaat in 2016 weer een dorpenronde houden en een werkbezoek brengen aan de ondernemers. Verder zal Westerwolde worden gepromoot als woon- en leefgebied.

In de nieuw te vormen gemeente Westerwolde staat dienstverlening aan de burgers voorop. Ondernemen en innovatie worden DE sleutelwoorden en een goede zorg is van het grootste belang.


Na de toespraak van de burgemeester zong Klaas Spekken zijn Groningse uitvoering van het Westerwolds Volkslied. Klik hier voor meer informatie over het oorspronkelijke lied en de tekst daarvan.


DE VRIJWILLIGERSPRIJS


Hennie Delger-Doornbos is vrijwilligster in hart en nieren in Blijham. Haar werk voor het KWF kankerfonds, de Nederlandse Hartstichting, Maag lever darm stichting, Nierstichting, het zorgcentrum Blanckenborg en haar rol bij het buurtcomité Swikstellen inzake het realiseren van een speeltuintje voor de kinderen van 2-5 jaar maken haar tot een kostbaar goed. Zij is een vrijwilligster pur sang en vormt een groot voorbeeld voor andere vrijwilligers, aldus het juryrapport.


Pieter Huttinga uit Veelerveen, voorzitter van de Wenakker, plaatselijk belang Veelerveen, dorpsvisie en club van 50 vv Veelerveen eindigde als 2e.


Op de 3e plaats eindigde het organisatiecomité Oudeschans. Deze vrijwilligers organiseren diverse zondagsconcerten. De prijzen werden uitgereikt door wethouder Lea van der Tuin-Kuipers.


Na afloop was er nog een natje en een droogje. Henk Middel discussieerde even strijdbaar als altijd en Pieter Dekker was meer de stille genieter.

Maar ook de politieke nieuwtjes kwamen over tafel.
De SP krijgt binnenkort een afdeling Westerwolde en mogelijk wordt het zieke raadslid Marjolein Martin vervangen door Frans van Benten.

De waarde van het akkoord van Westerlee werd in twijfel getrokken en er werd gefilosofeerd over het toekomstig bestuur van Westerwolde.

Eén fractie was niet aanwezig op de nieuwjaarsvisite. Jammer Marja Bos van GroenLinks. Maar daar was vast een reden voor, want ik weet dat jij bent begaan met de vrijwilligers !

Al met al was het een gezellige avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten