dinsdag 7 november 2023

Altijd wat te doen in Groningen.

 

Vanochtend ben ik met mijn wandelmaatje meegereden naar Martenshoek. Daar zijn we op de trein gestapt naar het hoofdstation van Groningen. Zo heb je geen verkeersproblemen en parkeerkosten 😏

Vanaf het hoofdstation hebben we een Stadswandeling - via het Stadspark - naar Martiniplaza gemaakt. Daar werd de 36e editie van de Promotiedagen gehouden met 450 stands. Daarnaast waren er 30 sessies over ondernemen.

Eén van de sessies was met Sander Schimmelpenninck. Hierboven werd hij geïnterviewd door Rob Mulder. We hebben een paar uur (ook een paar km) over de beurs gelopen. Hebben veel mensen ontmoet en veel gelachen.


Na de beurs hebben we onze Stadswandeling voortgezet en hebben we een bezoek gebracht aan Museum aan de A. Daar bezochten we de tentoonstelling Vraauwlu


en de mini-tentoonstelling Sint Maarten. Op de foto is te zien dat een suikerbiet werd gebruikt als lampion.


Dit duo was er ook te koop.


Natuurlijk hebben we ook een bezoekje gebracht aan The Rolling Stones pop up store op de Grote Markt.  Deze store is nog open tot 18 november 2023.


Naast de nieuwe album Hackney Diamonds was er natuurlijk meer muziek van The Stones te koop. Ook allerlei merchandise zoals T-shirts en pins zijn er te koop. Aan de wand tref je veel mooie foto's aan.


Ik heb net op zolder mijn verzameling nog even bekeken. Ik zie op catawiki dat mijn uitvoering van Sticky Fingers - met een echte rits in de cover - kostbaar is. De cover is (mede)ontworpen door Andy Warhol.


In het Forum hebben we Storyworld bezocht. Hier staan strips, animaties en games centraal. 


Blanka uit de videogame Streetfighter


Een oude bekende was natuurlijk Loeki de Leeuw.


In het Forum was verder de foto-expositie van Chas Gerretsen. Chas is in 1943 geboren in Groningen. Zijn foto's als oorlogsfotograaf  tot het fotograferen van sterren in Hollywood. Hier onder een aantal foto's.


Chas Gerretsen met een carabinero bewapend met een Uzi in Chili.



Generaal Augusto Pinochet van Chili.


De 1e vrouwelijke president van Argentinië Isabel Perón.


Een kindsoldaat in Cambodja.


Een foto uit de legendarische film Apocalypse Now uit 1979. 


Chas actief als setfotograaf bij deze film.


Na een verse friet bij de Frietwinkel zijn we weer naar het station gewandeld voor de treinreis naar Martenshoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten