zaterdag 27 mei 2017

Animatieteam


Het SVR camping Animatieteam gaf vanmorgen een 23 minuten durende show.


Vanmiddag heb ik een bezoek gebracht aan het Jachttoezicht en Stroperijmuseum op het terrein van het Aardhuis in Hoog Soeren. Hierboven een paalklem om roofvogels te vangen.


Een pootklem


Verder was er visstroperijtuig, een klem voor wilde zwijnen en een vangkooi voor de steenmarter.


Jagermeesters 1938


De Jachtzaal


De zwijnen


De tentoonstelling "Gastarbeiders en gelukzoekers" gaat over uitheemse dieren die zich met succes hebben gevestigd in Nederland. Sommigen zijn hierheen gehaald om speciale werkzaamheden te verrichten (de gastarbeiders). Denk hierbij aan de diverse grazers die in onze natuurgebieden te vinden zijn, zoals de Schotse hooglander of de moeflon. Aan de andere kant zijn er dieren die hier, soms op eigen kracht, zijn beland en zich vervolgens met succes hebben gevestigd in de Nederlandse natuur (de gelukszoekers). Voorbeelden hiervan zijn de wasbeerhond, het damhert, de nijlgans, de wolhandkrab, amerikaanse rivierkreeft of de turkse tortel.


In het gebouw was tevens een fototentoonstelling van natuurschilder Cees Roorda. Hierboven een vos in de sneeuw.


Een patrijs


Een reekalf


Op de Veluwe zijn een kleine 2000 edelherten. Een Edelhert mannetje wordt hert of bok genoemd. 


Een edelhert gebruikt zijn oren als vliegenmepper. Klik op bovenstaande video.


Het was heel warm. Dus had ik wel zin in een ijsje. Bij Kootwijk stond een kraam met Italiaans ijs. Een hoorntje met 2 smaken en een toefje slagroom voor "slechts" 5,25 euro. Had Bob zich misschien verrekend ? Wel nee. Klik hier voor een krantenartikel over de praktijken van Bob's ijs. Dus eens maar nooit weer.


Het stuifzand bij Uddel.


De watertoren van Radio Kootwijk


Het oude zendgebouw van Radio Kootwijk is een Rijksmonument


De mooie duinen en slingerpaadjes in het Kootwijkerzand


De avond valt over Nijbroek.

2 opmerkingen:

  1. leuk verslag/ik was werkzaam als GIDS op het AARDHUIS v 2005-2017 en ja daarom koop ik nooit ijs zonder eerst dee PRIJS te vragen.........

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk verslag/ik was werkzaam als GIDS op het AARDHUIS v 2005-2017 en ja daarom koop ik nooit ijs zonder eerst dee PRIJS te vragen.........

    BeantwoordenVerwijderen