zaterdag 1 februari 2014

SVR vakantiebeurs Groningen


Vandaag werd de 2e SVR-vakantiebeurs van 2014 gehouden. De 1e was vorige week in Venray. Vandaag waren ruim 300 standhouders aanwezig in de Martinihal in Groningen.


Waaronder Marije van der Vliet van De T-tuin in Vlagtwedde.


De luchtkussentje voorop de fiets, fietssloten en rugverwenners voor op gammele campingstoeltjes vonden bij Verta-fit gretig aftrek.


Kaasboerderij/camping Johanna Hoeve had haar streekproducten meegenomen naar de beurs.


De SRV-huisband - de boerenkapel Euphonia uit Meerkerk - zorgde voor een muzikale omlijsting.  


De Sallandse camping De Hoge Moât is er helemaal klaar voor. Met hun nieuwe ontvangstruimte bent u van harte welkom in Bathmen.


Onze streekgenoten - de familie Luring van boerderij camping De drie Aa's in Wessinghuizen - waren er ook.


Natuurlijk was er op de beurs ook het nodige te eten en te drinken.


Camping De Kalverhoek is een genot voor mensen met klein(e) kinderen. Ze hebben een prachtig dierenveld met damherten, ganzen, pauwen, schapen, kippen en geiten.


Ook de zuiderlingen waren afgereisd naar Groningen, zoals camping De Sprink uit het Brabantse Mierlo.


Bij De Boersberg is het nog echt kamperen bij de boer. Voor lange beursdag is een spelletje op de telefoon voor deze "boerenzoon" wel een oplossing !


Het viel wel op dat de gemiddelde leeftijd van de bezoekers rond de 60 jaar lag. Waarschijnlijk hebben zij nog geen last van de crisis.


Naast informatie over Nederlandse campings was er ook informatie te halen over campings in België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië, Hongarije, Frankrijk en Polen.


Mijn interesse ging in het bijzonder uit naar camping Elbeling in Radegast. Deze camping ligt aan de Elberadweg en in de nabij van Flusslandschaft Elbe. In deze omgeving tref je naast de "gewone" ooievaar ook de zwarte ooievaar, de rode wouw, de kraanvogel, de zeearend en de bever aan. Het beheerdersechtpaar Erik en Aliena Kaspers komen uit Nederland.

Volgende week is de beurs in de Americahal in Apeldoorn en een week later in de Evenementenhal in Gorichem.

2 opmerkingen:

  1. Was camping Bie Diek uit Kruisweg van collega Sita Bolt niet aanwezig?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze SVR-camping was wel degelijk aanwezig in Groningen (stand nr. 14 op de hoek vanrRij I). Jammer dat u hen gemist heeft. Vriendelijke groet,
    Leo Kloosterman, secr. SVR.

    BeantwoordenVerwijderen