woensdag 8 februari 2023

Rooms kunstwerk

Vandaag heb ik samen met Jolanda Freitag een wandeling in en rondom Lathen gemaakt en heb haar wegwijs gemaakt in het Roomse leven in Lathen e.o.


Daar hoort een bezoek aan de Sint Vitus kerk natuurlijk ook bij. Hieronder een aantal foto's van de kunstwerken in de kerk.



Ik had mijn auto geparkeerd op de Kolpingplatz. Op een grote kei zat een plaquette van de katholieke priester Adolph Kolping waarnaar het plein is genoemd. Kolping is geboren in 1813 en had als priester oog voor sociale vraagstukken.


We hebben in Lathen ook het graf van Erna de Vries op de Joodse begraafplaats bezocht. Tijdens mijn vorige bezoek op 7 november 2021 lag er nog geen deksteen op het graf. Dat was nu wel het geval.


In de etalage van een garagebedrijf stond een oude Maico.


We zijn ook nog even langs de voormalige Transrapid testbaan gelopen. Op 22 september 2006 omstreeks 9.30 uur ging het grandioos mis. De Transrapid TR08 botste met een snelheid van ruim 200 km/uur op een stilstaande dienstwagen. Het gevolg was 23 doden en 10 zwaargewonden. Op een monument naast het bezoekerscentrum staan de namen van de 23 slachtoffers.


In het bos stonden troffen wij diverse tekeningen van een spin aan met een korte tekst in 11 talen. Een inburgeringscursus ?


Op een 29 meter hoge duin hebben we de kruisweg gelopen en de staties van 14 beelden bekeken.


Real Pride is komen overwaaien uit Amerika en Canada.


De Sint Vitusbrug spiegelde mooi is het rimpelloze water van de Ems.
 

Op de katholieke begraafplaats zagen we een bijzonder graf. De kaars was doorzichtig en daaronder stond een QR-code. Klik hier voor het verhaal achter deze QR-code.


Klik hier voor details van de 13.6 km lange wandeling met 79 hoogtemeters.

Klik hier voor het (foto)verhaal van de vorige wandeling in Lathen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten