woensdag 19 oktober 2022

Rondje Hilversum

 

Vanochtend ben ik met de auto naar Station Holland Rading gereden. Hier ben ik op de Sprinter gestapt naar Hilversum. De gotische bogen zijn boven het spoor bij station Holland Rading. In de jaren 30 was er staal schaarste en besloot de NS betonnen portalen te gebruiken. Deze portalen zijn nu aangewezen als rijksmonument.


Sinds 1874 heeft Hilversum een treinstation. Het huidige station is in 1992 opgeleverd. Het is ontworpen door Jan van Belkum.


Aan de afvalbak hangt een statiegeldbeugel. Hiermee had Hilversum de landelijke primeur. Dan hoeven de zoekers naar statiegeldflesjes niet meer de hele bak over de kop zetten. 😏


Op straat een tegel met poëzie van de Hilversumse dichter Robert Grijsen.


Kunst op de muur van graffitikunstenaar Eric van der Vegt.


Het kunstwerk Big Kastemann van Erwin Wurm in winkelcentrum Hilvertshof.

Zal ik een paar laarzen kopen ?


Thuis zie ik dat ik een euro had moeten betalen voor een foto.


Winkelcentrum de Gooische Brink heeft een overdekte passage.


De Retro Radiostudio is de eerste stereo radiostudio voor de Hilversum 3 programma's. Deze studio stond eerst op het mediapark en is nu onderdeel van museum Beeld & Geluid en is te bewonderen in winkelcentrum de Gooische Brink.


De Vioolkist is in 1938 gebouwd in opdracht van de AVRO. Het gebouw is nu eigendom van multi- miljonair Frits Kroymans.


Het beeld "De Belofte" van Kees Verkade in de tuin van de voormalige Avro-studio.


Het voormalig kantongerecht van Hilversum werd in de jaren zestig ontworpen door Johannes Jacobus Margarethus (Jo) Vegter, Het sloot op 1 januari 2013 als rechtbank. Het gebouw staat nu te huur voor 29.500 euro per jaar.


Het door Willem Marinus Dudok ontworpen raadhuis van Hilversum


Door architect Frank Roodbeen ontworpen en in klassieke stijl gebouwde woningen aan de P.A. Weeldenburgpad. Eén van deze 2-onder-1-kapwoningen, gebouwd in 2017 stond onlangs te koop voor 1.165.000 Euro.


Aan de Oude Enghweg staan bijzondere bomen. Na veel zoekwerk bleek het te gaan om de zwarte walnoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten