maandag 3 oktober 2022

Rondje Haren (Ems) 2

Op 23 september 2022 heb ik voor het eerst het Rondje Haren gelopen. Ik vond het toen wel een mooi rondje, maar nog iets te veel asfalt en auto's. Vandaag heb ik de aangepaste route gelopen en ben nu helemaal tevreden met de route. 


Vandaag heb ik de Dom van Emsland nog even van de achterzijde bekeken.


In de kerk werd een ode gebracht aan de oogst.


Voor de kerk staat een informatiezuil over Zuster Kunigunde.


De 19 jarige TUS Haren atlete Nele Heymann deed haar snelheidstraining langs de Ems. Nele is een talent. Ze loopt een 1500 meter in 4.22.71 en een 10 km in 35.42. Mijn FB-vriend Christian Kuhl is haar trainer.


Motortankschip Meru vaart onder de Emsbrücke door.


Vandaag is de Dag van de Duitse Eenheid. Dat was op het water en de fietspaden goed te merken. Normaal kom je geen kip tegen op maandag. Nu was iedereen aan het varen, vissen, fietsen of wandelen. Ook de terrasjes zaten vol.


De ruitjesbovist


Deze oude schoolbus is omgebouwd tot een camper.


Een familie op oude brommers bracht - net als ik - een bezoek aan Gaststätte Zur Schleuse. De mooiste brommer was een NSU Quickly. De overige bromfietsen waren van het merk Puch, Ciao, Kreidler, Hercules en Sachs.


Vrachtschip Syndikus aan het schutten in de Hüntelsluis.


Een infobord over de binnenduinen langs de Ems. Binnenduinen zijn overblijfselen uit de ijstijd. Met het smeltwater van de gletsjers werden grote hoeveelheden zand meegevoerd en in laagland afgezet.


Het vogelhokje is in bezit genomen door een wespenvolkje.


Waar je hier in de omgeving ook loopt. Steeds doemt de 131 meter hoge koeltoren met de wereldkaart van Christopher Rihs weer op.


Op 25 augustus 1844 is de veerpont over de Ems bij Haren gekapseisd. 13 Passagiers, waaronder 4 kinderen kwamen hierbij om het leven.  


Rondvaartboot Amisa.


Een oude scheepsmotor van Krupp op het buitenterrein van het Scheepsvaartmuseum in Haren (Ems).


Klik hier voor details van de 16.9 km lange wandelroute.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten