vrijdag 6 juli 2018

Rondje Bourtange - Neurhede

Vandaag heb ik als gids met een groep 10 km gewandeld. Een historische- en natuurwandeling rondom Bourtange en Neurhede (Duitsland). Het was prachtig wandelweer.


Natuurlijk begon ik met een korte inleiding over de geschiedenis van de omgeving waarin we gingen lopen. Daarbij zijn oude kaarten op topotijdreis een handig hulpmiddel.


Maar ook oude kranten en tijdschriften zijn een bron van informatie voor mijn wandelingen. Hierboven een knipsel uit Noorden in woord en beeld van 22-04-1932.


We hadden onderweg veel bekijks.


Waarom deed mij de kop van de Bordercollie van de herder denken aan Yin & Yang ?


Rupsen van de Sint Jacobsvlinder


De Koniks in Westerwolde leven in vergelijking met hun soortgenoten in de Oostvaardersplassen in een paradijs. Op de rug is de zwarte wildstreep mooi te zien.


Onderweg in Duitsland werden we nog getrakteerd op een optocht van Oldtimers die deelnamen aan de Sommertour 2018 van de Hamaland Oldtimer Club. Hierboven een prachtige Borgward Isabella cabrio.


Langs De Linie zie je heel veel Salomonszegels. Als je goed naar de zaadjes kijkt snap je waarom de Groningers deze plant "Modde mit biggen" noemen.


Na afloop van de wandeling hebben we met de groep op het terras van De Sikkepit koffie/thee gedronken en genoten van een lekker stuk appelgebak. Het was weer een gezellige middag.


Klik hier voor details van de 10 km lange wandelroute.

Als Gids heb ik natuurlijk niet te veel tijd om foto's te maken. Gelukkig heeft Jan Bossen heel veel foto's gemaakt. Klik hier voor de foto's van Jan Bossen. 


1 opmerking: