woensdag 9 augustus 2017

IJsberen op de schaats


Vandaag heb ik op de crosshybride een fietstocht van 70 km gemaakt.


Gropiusstadt is de wijk waar Christiane F. opgroeide. In het boek "Wir Kinder von Bahnhof Zoo" beschrijft de beroemste Duitse heroïneprostituee haar leven in deze Stad van beton.


Das ist Wahnsinn.


De fabriek van Jacobs Kaffee


Op 5 februari 1989 viel op deze plek de laatste muurslachtoffer. Chris Gueffroy werd bij een vluchtpoging gedood.


Treptower Bruch


Het dit gebouw was het Ministerie voor "Staatssicherheit" gevestigd. In het Stasi-hoofdkwartier van Erich Mielke zit nu het Stasimuseum. klik hier voor de blog van mijn bezoek aan het museum.


Op het plein voor het museum is een fototentoonstelling.


In Haus 19 zit sinds een half jaar Café & Bistro Vernuft.


De Finse en Poolse schaatssprinters waren aan het trainen bij het Sportforum onder leiding van Trainer Tuomas Nieminen. vlnr - Sebastian Klosinski, Artur Nogal Tommi Pulli, Piotr Michalski, Artur Was, Pekka Koskela, Tuomas Nieminen en zijn dochtertje Oosa


Na hun training op het ijs gingen de Eisbären over het plein naar een andere locatie.


Naast het Friedrich Ludwig Jahn Sportpark en de Max Schmeling Halle ligt op het terrein van de voormalige "Todesstreifen" het Mauerpark. Een park waar veel Berlijners hun hond uitlaten, muziek maken en vooral actief zijn met spuitbussen. Op zondag is hier een Flohmakt.


In het Mauerpark ik niets veilig voor de spuitbus. Zelfs het hoefblad kreeg een lading verf.


Het Ost-West Café met de Volkspolizei om de hoek van het pand.


De Ackerstrasse lag tijdens het bestaan van de muur voor een deel op de grens en mocht alleen met een speciale vergunning worden bezocht.


Het terrein van voormalige gasbedrijf Mariendorf is omgetoverd tot Marienpark Berlin. Rechts de oude Gasometer.Op het terrein van het Marienpark staat de oude en nieuwe watertoren dicht bij elkaar.


Klik hier voor details van de 70 km lange fietstocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten