maandag 14 november 2016

Ga toch fietsen Marja


Marja Motie Bos (GL) heeft weer eens het nieuws gehaald. Marja dient in haar eentje meer moties per jaar in dan alle andere raadsleden bij elkaar. Ze draagt de naam Marja Motie dan ook zéér terecht. Nu zelfs met landelijke aandacht
Marja is het meest kundige raadslid van de gemeente Bellingwedde, heeft inhoudelijk verreweg het beste verkiezingsprogramma 2014-2018 en haar voorbereidingen en dossierkennis zijn ongekend. Helaas ontbreekt het haar aan tact om zaken voor elkaar te krijgen. Meerdere raadsleden (weet ik uit betrouwbare bron) stemmen daarom tegen haar moties en beoordelen niet eens meer de inhoud. Best zonde want ze heeft vaak gelijk!


Natuurlijk hebben raadsleden een voorbeeldfunctie. Daarom gaat Marja van de milieupartij ook altijd met de auto naar de raadsvergadering. Die 1,7 km kan ze beter gaan fietsen. Dat is immers beter voor het milieu.


Haar medestrijdster Mary Neef vond dat raadsleden zelf maar hun eigen koffie mee moesten nemen naar de raadsvergadering. Naar aanleiding van mijn opmerking dat ze de daad bij het woord moest voegen deed ze dat inderdaad 1 keer en daarna nooit meer.
Symboolpolitiek is de dames niet vreemd.


De actie van Marja behaalde zelfs het programma De Kwis van Paul de Leeuw. Zal Marja nu een motie indienen voor het serveren van mini-frikandellen ?

1 opmerking:

  1. Helaas is het vanuit GroenLinks vaak afgunst. Vette hap is misschien,ongezond, je als een azijnpisser gedragen ook.
    Het lijkt op de handtekeningen actie tot opheffing van de vervuilende busdiensten, door mensen die dicht bij het station wonen. Een glimlach zou de levensverwachting van Marja waarschijnlijk behoorlijk verlengen. Van de andere kan geeft dat voor de rest van weldenkend Nederland het probleem dat we dan nog langer dit soort afgunstige symboolpolitiek houden

    BeantwoordenVerwijderen