vrijdag 21 oktober 2016

One


Na de gebeurtenissen van woensdag werd het dus naar het station lopen vandaag.


Het Bundesministerium der Finanzen. Was vroeger (1936) het Luftfahrtministrium. Tussen 1950-1953 werd in opdracht in opdracht van de DDR regering een wandschildering aangebracht. Het werd door Max Linger uitgevoerd op tegels van Meisser Porselein. Het is 24 x 3 meter groot. 
Op 17 mei 1953 ontaarde een arbeidsconflict in een volksopstand. Het volk wilde vrije verkiezingen. De volkspolizei en het rode leger drukten met geweld deze opstand de kop in. Het gevolg was 55 doden. Het plein voor het gebouw draagt nu de naam Platz des Volksaufstandes von 1953.


vier dames bij oude telefooncel


Vanmiddag heb ik in Museum für Kommunikation de tentoonstelling Göttlich Golden Genial bezocht. Een tentoonstelling over de Gulden Snede.


De Gulden Snede - speciale verhoudingen - kom je overal tegen. In tekeningen en foto's. De verhoudingen van het menselijk lichaam, enz.


Een 3D animatie maakte dat op de tentoonstelling nogmaals duidelijk.


De verhoudingen van de oude meesters


De juiste bijl - arm verhouding


Houtinleg naar Leonardo da Vinci


Maar ook in de industrie spreken we verhoudingen af. Denk bijvoorbeeld aan de verhoudingen van een zeecontainer.


Alleen van de speciale tentoonstelling mocht je foto's maken. Van de rest van het museum bleef het bij deze moderne uitvoering van twee blikjes aan aan touw.


Vreemd kenteken. Ook geen euroteken op de plaat.


Sinds april zit in de Friedrichstrasse een Le Creuset winkel. Le Creuset is de specialist in goed en mooi kookgerei.


Een dansje ter ere van de bruiloft van Murat en Büsra


Ik heb altijd gedacht dat Rolex het dure horloge merk was. Maar deze Patek Philippe is met 173.240 euro dus is véél duurder.


De bouw van de U5 tussen Brandenburger Tor en Alexanderplatz is in volle gang. In de loop van 2019 zal dit traject klaar zijn.


De hondjes hadden al een winterjasje aan.


Friedrichstadt Palast is één van Europa's belangrijkste revuetheaters. De zaal heeft 1895 zitplaatsen en de toneelvloer is de grootste ter wereld.


Vanavond heb ik The One gezien. Een grote en spectaculaire show met meer dan 100 artiesten uit 26 landen. Het productiebudget bedraagt 11 miljoen euro en de 500 extravagante kostuums zijn persoonlijk ontworpen door wereldster Jean Paul Gaultier.


Tijdens de show mag je natuurlijk geen foto's maken. Bij de finale mocht dat wel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten