donderdag 15 mei 2014

Duchenne de wereld uit


Er is een mooie motortoertocht uitgezet door de toercommissie van MCMIOS ’93. Deze gaat door Groningen, Drenthe en Duitsland. Starten is mogelijk vanaf 09.00 uur tot 12.00 uur vanaf de kantine van Interfurn BV, J.A. Koningstraat 1, 9672 AC Winschoten. Deze tocht heeft als doel een flink bedrag bij elkaar te krijgen voor de spierziekte Duchenne. 

Duchenne is een spierziekte die vooral bij jongens voorkomt. Door een genfout breken hun spieren langzaam af, lopen gaat steeds moeilijker, waardoor ze al vrij snel in een rolstoel terecht komen. Uiteindelijk verzwakken ook hun ademhalingsspieren en de hartspier.

De Duchenne Heroes die dit al negen jaar doen hebben al ruim negen miljoen opgehaald en nu is er eindelijk zicht op een medicijn. Maar we zijn er nog niet, daarom Trap Duchenne de Wereld Uit.
De mountainbikers ”Duchenne Heroes” fietsen samen met andere teams in 7 dagen ca. 700 km door 4 landen. Elke Mountainbike Hero moet minimaal € 2500, - inschrijfgeld bij elkaar zien te krijgen om hier aan deel te nemen. Maar het blijft een race tegen de klok, er moet nog veel werk gebeuren. Door deel te nemen als Motorrijder aan deze tocht kun je een groot verschil maken in de levens van duizenden kinderen met de ziekte. Een lid van onze motorclub heeft een zoon Jasper met de spierziekte Duchenne, die willen we nogmaals een hart onder de riem steken door met zo veel mogelijk motorrijders te komen. Jasper zal bij de start en de finish aanwezig zijn.

Het inschrijfgeld is bij voorinschrijving € 5, - p.p. (sluitingsdatum voorschrijving is 31 mei) en op zondag 22 juni is het inschrijfgeld € 7,- p.p.
Het bedrag wat op 22 juni binnen wordt gehaald, wordt verdubbeld door de Interwinngroep te Winschoten.
Je inleggeld wordt in het geheel afgedragen aan het Duchenne Parent Project, voor wetenschappelijk onderzoek. Daarom is jouw deelname aan deze sponsortocht zo belangrijk.


Klik voor info over de voorinschrijving op bovenstaande logo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten