woensdag 14 mei 2014

ALV Dorpsraad Wedde

Vanavond werd in dorpshuis De Voortgang de Algemene LedenVergadering van de Dorpsraad Wedde gehouden.


De vergadering begon met een presentatie van huisarts Hans Berg over het project Wedde dat 't lukt. Doel is om er samen voor te zorgen dat Weddenaren zo lang thuis kunnen blijven wonen. Het initiatief hiertoe komt van Huisartsenpraktijk Wedde. Deze missie wordt ondersteund door de Dorpsraad, gemeente, huisartsgeneeskunde, UMCG en Menzis.

Thans is 23% van de inwoners ouder dan 65 jaar. In 2034 zal het inwonertal met 30% zijn gedaald en het aantal 65 + zal naar verwachting 38% zijn.

De initiatiefnemers hebben alle 65 plusser een vragenlijst gestuurd. 73% Kwam retour. Hieruit komt naar voren dat er mensen zijn die een bepaalde vraag hebben en andere hebben een aanbod. Enkele voorbeelden.

vraag:
Wie gaat mee vissen, laat mijn hond uit, kan mijn tuin onderhouden, helpt mij formulieren invullen.

aanbod:
wil wel op boodschappenbus rijden, samen gaan koken, wiil wel klussen.

Dat moet je dus bij elkaar brengen.
Wedde dat 't lukt.

Met stoom en kokend water loodste de voorzitter a.i. Harm Stubbe het technische gedeelte door de vergadering, inclusief een verhoging van de contributie. Voor slecht 5 Euro ben je een jaar lang lid.


Na de pauze nam Harm Stubbe ons mee in de Ontwikkeling van de Dorpsvisie Wedde. Het ligt in de bedoeling om via een brainstormronde de thema's voor de dorpsvisie te bepalen. Iedereen kan zich daarvoor opgeven bij de dorpsraad.Klik hier voor meer over de Dorpsraad Wedde.

1 opmerking:

  1. Dag, ben niet bij de bijeenkomst geweest. Heb echter wel een vraag, Hulp die geboden moet gaan worden is vaak van langere duur. Hoe kun je continuïteit waarborgen? Hoe denkt u het probleem op te lossen als de vraag om ondersteuning het aanbod overstijgt? B.v.d. succes.

    BeantwoordenVerwijderen