maandag 22 juli 2013

Zomervakantie 2013 deel 5

21 juli


Vandaag heb ik een fietstocht gemaakt rond de 1100 meter hoge Falkenstein (in het midden), gevolgd door een grote ronde over Traunstein en Ruhpolding.
 

In het bos kwam ik direct al een das tegen. Wel een beetje vreemd om een geprepareerde das aan een boom te hangen. Bij ons was het beestje binnen een dag verdwenen.
 
 
Even buiten Inzell ligt het Moor-Erlebnis Pfad. Een educatieve route door het hoogveen
 
 
Flohmarkt in Heutau.
 
 
Bij Traundorf staat een zerk tegen een boom met de tekst "Maria hilf !"

 
Er werd veel gefietst met dit mooie weer. Deze foto is genomen met de panning-techniek. Bij pannen gebruik je een wat langere sluitertijd terwijl je de camera in een vloeiende beweging met het onderwerp laat meebewegen. Als dit goed gebeurt, zal het onderwerp scherp zijn terwijl de achtergrond een prachtige bewegingsonscherpte vertoont.

 
In het kader van de "Kulturtage Landkreis Traunstein" zijn in het centrum van Traunstein gekleurde strepen aangebracht.

 
De Jacklturm van Traunstein
 
 
Op de gemeentegrens met Ruhpolding wordt het mij duidelijk dat dit Hét biathlonmekka van de Duitsland is.
 

Na mijn krachtsinspanningen genoot ik op het terras van dorfcafé Milch-Alm in Ruhpolding van Almbecher Spezial.
 
 
Klik hier voor de 60 km-lange route.


22 juli


Vanochtend heb ik een fietstochtje gemaakt naar de Frillensee die is ontstaan uit smeltwater van de laatste ijstijd. Het is prachtig gelegen in een hoogveengebied op een hoogte van 922 meter. De weg er naar toe is behoorlijk zwaar. Een sportieve uitdaging op zich. Klik hier voor de route.

 
De (oud) schaatser Marco Weber, Jeffrey Swider-Peltz, Darren Huang, Robert Lehman, Friederike Dolle, Brian Hansen en Nancy Swider-Peltz sr hebben als training dezelfde tocht gemaakt en genieten langs de oevers van de Frillensee.
 
Voor schaatsers heeft deze "See" een historische betekenis. De Frillensee is de koudste van Europa. In november ligt er veelal een draagbare ijslaag. Daardoor was de Frillensee een plaats van schaatsactiviteiten. De lokale schaatsverenging DEC Frillensee Inzell draagt nog steeds de naam van de "See". In 1959 werd de Frillensee een trainings- en wedstrijdcentrum voor de schaatssport en werden er wedstrijden voor topschaatsers gehouden. Het sneeuwvrij houden was een probleem.
 
 
Aan het succes van de Frillensee heeft Inzell een kunstijsbaan over gehouden. De Ludwig Schwabl Stadion. Sinds de overdekking Max Aicher Arena. Tijd om daar ook eens een kijkje te nemen.
 
 
Het was 30 graden buiten maar op de ijsvloer van de Max Aicher Arena waren de ijshockeyers zo te zien ook verhit. 
 

Jan Coopmans trainde ook met zijn talenten in Inzell. In het rode pak is Cedric Heinrichs en in het blauwe Joshua Anderson.


Meervoudig olympisch- en wereldkampioen Ricco Gross is tegenwoordig biathlontrainer van "Des Deutschen Frauennationalkaders". Men zijn team heeft hij voor vandaag een conditietraining op het ijs georganiseerd.

 
Kimberly Bosch draaide ook haar trainingsrondjes op het zomerijs.
 
 
Na al dat ijs kreeg ik zelf wel zin in ijs. Dan is er in Inzell maar één adres en dat is Il buon gelato. Deze Italiaan maakt voortreffelijk ijs. Op een bankje tegenover de ijssalon even genieten van alles wat voorbij gaat. Een praatje gemaakt met Richt van der Meer en vervolgens zie ik Nancy Swider-Peltz sr weer. Ze brengt de lekke band van zoon Jeffrey naar de fietsenmaker.
 
 
In 2008 was ik voor het laatst bij een schaatswedstrijd in Inzell. Foto's van de Worldcup sprint maken voor Marnix Wieberdink van Sport navigator. Tegenwoordig zit Marnix met de Kia Speed Skating Academy in het oude ziekenhuis van Inzell.
In die vijf jaar is er veel veranderd. De ijbaan is overdekt en heeft een nieuwe naam, er is nu een echte campercamping, hotel Zur Post is beschadigd door brand, Pub Rappelkiste heet nu Kaktus en Schnitzel Willi heet tegenwoordig café Schlittschuh.


klik hier voor deel 1
klik hier voor deel 2
klik hier voor deel 3
klik hier voor deel 4
klik hier voor deel 6
klik hier voor deel 7
klik hier voor deel 8
klik hier voor deel 9 (slot)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten