zondag 29 juli 2012

Vakantie Wienerwald 2012 - deel 2

27 juli - Vanochtend voor de rust vertrokken naar het plaatsje Rust. Vanuit Seebad Rust – rondgevaren met een gehuurde elektroboot op de Neusiedlersee, het grootste steppenmeer van centraal Europa.


Het was boven de 30 graden, dus werd op het meer heel veel gezeild. Na terugkomst even een heerlijk Italiaans ijsje genuttigd bij Eissalon Statzinger, Daarna een wandeling gemaakt door het stadscentrum van Rust met zijn vele gebouwen uit de Renaissance en Barok.


In de Hauptstrasse staan op ieder huis een wel één of meer Ooievaarsnesten. De fiets uit de auto gehaald en langs de oevers van de Neusiedlersee naar Fertőrákos in Hongarije gefietst. Het gebied is aangewezen als een Natura 2000 gebied. Ik kwam tijdens mijn fietstocht ooievaars, lepelaars, zilverreigers, grauwe ganzen, bruine kiekendieven, torenvalkjes en de grauwe klauwier tegen.


Het meest bijzondere dat ik tegen kwam waren Mangalitza varkens.  Door z’n krullerige vacht staat het ook wel bekend als wolvarken. Het lijkt wel op een kruising van een varken met een schaap.
Op de terugweg een diner bij Wienerwaldhof in Tullnerbach. Deze keer kreeg ik "Wiener Zwiebelrostbraten mit Bratkartoffel, Gurken und Senf" op mijn bord.


28 juli - Vandaag met de trein naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije.


De oude binnenstad heeft schilderachtige straatjes met mooie winkeltjes. Er zijn talrijke straatartiesten.


De Burcht (Hrad) is het symbool van de stad.


De Nový Most brug over de Donau is met zijn 303 meter de langste tuibrug ter wereld met slechts 1 pyloon en 1 brugdek. Boven in de brug hebben ze een restuarant met de naam UFO en een uitkijktoren gebouwd. Het was een zéér warme dag. De termometer gaf 38 graden aan. Reden om boven op de toren verkoeling te zoeken. Vanaf de toren had je een geweldig uitzicht.


Deze zwerfster had het schijnbaar niet warm. Ik wel. Dus kroop ik in de schaduw bij Jimmy's restaurant voor een lekker koud drankje en een koude schotel met kaas, spek enz.


Opvallend was het aantal huwelijken dat op deze zaterdag werd voltrokken.


De duiven voor het presidentieel paleis zochten hun verkoeling in de fontein.
De reis werd besloten met een diner bij Gasthof Laterndl in Neu Purkersdorf.


29 juli - Vanochtend met de trein en metro naar de Afrika-tage op het Donauinsel bij Wenen.


Gewoon een soort braderie met veel leer en houten beelden zoals je die bij ons ook vaak tegenkomt, maar dan nu alléén met Afrikaanse standhouders.


Zelf vond ik vooral de bezoekers het kijken waard. Vanaf de Donauinsel via de Franciscus van Assisi kerk naar Prater.


Wie in Wenen is moet naar Prater en mag natuurlijk een rondje in het reuzenrad uit 1897 niet missen.


Prater is eigenlijk een heel groot park. In het park is een soort Efteling. De toegang gratis. Je betaalt per attractie. Het Ernst-Happel Stadion ligt in Prater. Hier zal Madonna vanavond optreden.


Het publiek stond in rijen bij de wildwatervalbaan.


In het park liet deze jonge Russin zich in zwart/wit vastleggen in kledij van 100 jaar geleden.


In de binnenstad nog even een Frozen Yogurt en vervolgens voor het diner naar Mirli in Tullnerbach. Daar kreeg ik Tafelspitz (dikke plakken gesneden gekookte runderhaas) te eten.


klik hieronder voor

deel 1
deel 3
deel 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten