zondag 6 mei 2012

Meivakantie Mallorca 2012

zondag 29 april - Om 13.20 uur vertrokken met Transavia vanaf Eelde naar Mallorca. Rond kwart voor vier geland op Palma de Mallorca. Per bus naar mijn verblijf, Aparthotel Alcudia Garden, in Port d' Alcudia. Na het buffetdiner genoten van het avondprogramma van het Garden experience teammaandag 30 april - Vandaag een wandeling gemaakt naar Alcudia. Via de begraafplaats, waar ze ondermeer in de muur boven elkaar worden begraven, de binnenstad met zijn middeleeuwse stadsmuren bezocht.


Het stadje heeft nog twee stadspoorten en een oude arena. Daarna nog een stradwandeling gemaakt. en genoten van de kuren van de kitesurfers.dinsdag 1 mei - De dag van de Arbeid. Daar heb ik op Mallorca niets van gemerkt. Ik heb een fiets gehuurd en ben ongeveer 20 km door het Albuferapark getrokken. Het park is 1700 ha groot. Ik heb daar o.a. de volgende vogels gezien: Purperreiger, koereiger, kleine zilverreiger, hop, kneu, geelgors, steltkluut, kleine plevier, purperhoen, knobbelmeerkoet en de bruine kiekendief. Midden in het park kreeg ik nog te maken met een onweers- en regenbui.woensdag 2 mei - De dag begonnen met een strandwandeling naar Platges de Muro. Onderweg gezien hoe je palmbomen moet snoeien. Met de klimschaats de boom in.


Voor 3 dagen een auto gehuurd voor 9 tientjes en onbeperkt gebruik. Wel zelf de tank benzine weer volgooien voor 1.40 de liter. Onderweg naar de markt van Sineu nog een paar koereigers op schapen zien staan.


De markt van Sineu staat bekend als de beste markt van Mallorca. Naast de traditionele middelen als serrano ham, worst, kaas, fruit en kleding kun je er ook nog dieren kopen. Een doos kippen, een paard of een varken. De norm voor het welzijn van de dieren ligt op Mallorca anders dan bij ons.


Vervolgens ben ik naar naar de vuurtoren van Punta de Capdepera, op de noordoostelijke punt van het eiland nabij Cala Rajada gereden. Het uitzicht is hier geweldig. Je kan het eiland Menorca zien liggen. Rond de toren leven tientallen zwerfkatten. Van voorbijkomende toeristen krijgen ze vaak wat te eten. Als ze gesterillisserd zijn hebben ze een klein driehoekje uit hun oor.


Aan het eind van de middag Castell de Capdepera bezocht. Het is de grootste citadel van Mallorca. Hier mocht ik nog een show van een valkenier bijwonen.


donderdag 3 mei - De bergetappe door Serra de Tramuntana. De eerste tussenstop was in Lluc. Daar bezocht ik klooster Santuari de Lluc. Een bedevaartsoord waar ze de zwarte madonna vereren. Hierna de smalle bergpaden over na Port de Soller. Een prachtige baai.


Vanuit Port de Soller naar Soller gaat sinds 1913 een tram. Dit is één van de grootste trekpleisters van Mallorca.


In Soller staat de Sant Bartomeu. Een kerk gebouwd op fundamenten van een moskee. Voor het gebouw een groot plein met veel gezellige terrassen. De bergrit beëindigd in Valldemossa met zijn Kartuizerklooster, waar ooit componist Frederic Chopin een winter heeft doorgebracht.


Hier hangt aan ieder huis een wandtegel ter ere van de heilige Catalinavrijdag 4 mei - De hoofdstad Palma bezocht met zijn kathedraal, markthal, steegjes, pleintjes en zeehaven


Een geweldige omgeving op te verkennen op een paard


In de stad zijn tientallen mime-spelers, straatartiesten en bedelaars. Voornamelijk bejaarde zigeunervrouwen.


Het middagdeel doorgebracht in Pollenca. Via 365 traptreden kom je bij de pastoriekerk boven op de Calavarieberg.


Op Mallorca kom je heel veel fietsers tegen. Maar met een handbike door de bergen is alléén aan wereldtoppers voorbehouden. In Pollenca kwam ik meervoudig werelkampioene Ursula Schwaller tegen die daar op weg naar Londen (OS) haar trainingen uitvoerde. zie ook http://www.ursulaschwaller.ch


zaterdag 5 mei - Vandaag ongeveer 15 km door het Albuferapark gewandeld daarna de koffer gepakt.zondag 6 mei - Om 10 uur, met regen en 20 graden vertrokken vanuit Palma de Mallorca. Om 12 uur terug op Eelde. Het was droog maar slechts 10 graden. Om 13.15 uur weer thuis.

1 opmerking:

  1. Ziet er mooi uit! Ik ga er binnekort een paar daagjes naar toe, nog do's en dont's?

    BeantwoordenVerwijderen