maandag 19 december 2011

Groninger sportgala 2011

Vanavond werd in Martiniplaza in Groningen het Groninger Sportgala 2011 georganiseerd.


De Talentprijs ging naar Mountainbiker Henk Jaap Moorlag. Omdat hij op trainingskamp op Lanzarote zit, nam moeder Engeltje de prijs in ontvangst. Anko Odding van de Loopgroep Leek werd sportheld.


De provinciale Sportprijs ging naar oud-schaatsster Marianne Timmer. "Sportgedeputeerde" Piet de Vey Mestdagh wist niet welke sporters hij voor zich had. Deze portefeuille was hem duidelijk opgedrongen en als je met zo'n naam iets met sport zou hebben, dan moet je vast eerder denken aan hockey. Hij vond politiek sport. Gas Terra Flames werd sportploeg van het jaar.


De meeste spanning was er bij de verkiezing van sportman/vrouw. Ranomi Kromowidjojo en Bauke Mollema scoorden beiden hoog. Uiteindelijk gaf het publiek de doorslag en werd de nu in Leeuwarden wonende Bauke Mollema Groninger Sportman 2011.
Ranomi liet zich vertegenwoordigen door haar broer Chjanoy. Toen de RTV-reporter zei van "Een echte Groninger" zei broer Chjanoy: "De achternaam doet vermoeden van niet. Pa komt oet de jungle moar wie binnen oet de klai trokken".
De uitzending van RTV Noord had een vreemd slot. Ploseling kwam de bijrijder op het scherm, met Hans ten Have zijn Oortje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten