zondag 11 december 2011

Berlijn in december

Vrijdag 9 december 2011 - Na twee maanden werd het weer tijd om Berlijn met een bezoek te vereren. Deze keer met een collega en twee bekenden van deze collega. Dus eigenlijk een beetje mee als gids.


Na binnenkomst in Berlijn als eerste een bezoek gebracht aan Mercedes welt. Daarna een rondtour door de Stad.


Hierbij ondermeer langs de 1300 meter lange overblijfselen van de Berlijnse Muur. Dit gedeelte is de afgelopen twee jaar opnieuw beschilderd en staat bekend onder de naam East Side Gallery.
Daar na even shoppen in Arkade en een wandeling over de kerstmarkt van Potsdamer Platz.


De weg vervolgd langs de Stasi tentoonstelling en langs Fassbender & Rauch. Bij Learning Thai "Gebratene Rindfleischstreifen mit Brokkoli" gehad. Voor nog geen 10 Euro weer een volle buik.
In de avond een bezoekje gebracht aan "Die Erlebniskneipe Klo" en het Hard Rock café.Zaterdag 10 december 2011 begon met een indrukwekkend bezoek aan Topographie de terrors. Daarna een Trabi safari gemaakt door West Berlijn en aansluitend een door Oost Berlijn. Onze tocht ging in een opvallend roze exemplaar. Onderweg had de trabant veel bekijks. We zijn dan ook tientallen keren op de foto gezet. Na afloop kregen we een "DDR Trabi Führerschein".
Na een beste mok koffie bij Starbucks op naar Morélos voor een pan "Fajita Ranchero nach typisch mexikanischer Art". Het avondprogramma bestond uit een bezoek aan de Irish Pup Europa center. De ene helft van de bezoekers keek naar de voetbalwedstrijd Barcelona - Real Madrid. De ander helft luisterde in een andere ruimte naar live muziek van de band Godzilla.Zondag 11 december 2011. Voor vertrek naar huis nog even over Trödelmarkt An der Strasse des 17 juni.

Klik hier voor meer blogs van mij over Berlijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten