zondag 7 juli 2013

Lemelerberg Ommen

Vanochtend om 10 uur met stralend weer camping Hertenweide in Zorgvlied vaarwel gezegd en vervolgens richting Lemelerberg gereden.


Een uur later stond ik bij natuurterrein Lemelerberg nabij het Overijsselse Ommen.


Het was op en rondom de berg druk met wandelaars en met mensen op de racefiets en de ATB. Voor de wandelaars zijn er diverse routes tussen de 2 en 10 km. Mijn keuze viel op de 10 km-lange Bergenroute.


Onderdeel van het gebied is Park 1813. Dit park is in 1913 ter ere van het 100-jarig bestaan van het Koninkrijk aangelegd










Onderweg kwam ik veel mestkevers tegen.


Het "giftige" Vingerhoedskruid.


Bijzonder stukje mos.
  

Het was ideaal weer voor een tochtje op het water. Dit bracht mij op het idee om een vaartocht over de Vecht naar de sluis van Vlisteren te maken met de "Oueen of Vechtvalley" van Rederij Peters


Tijdens de vaarroute naast veel watersporters ook veel bijzonderheden gezien, zoals veel jonge meerkoeten, jonge ooievaars, futen, oeverzwaluwen, jonge nijlganzen en Canadese ganzen. Ter hoogte van de Gilwell Ada's Hoeve brachten de scouts van Almere vanuit de Vecht een yell ten gehore.


De haven van Ommen is weer in zicht met links 't Olde Stadhuus en rechts korenmolen De Konijnenbelt.


Pech !


Restaurant Ekkelenkamp in Ommen heeft twee tegenover elkaar gelegen ijssalons. Softijs van Ekkelenkamp met chocolade en slagroom staat in de wijde omgeving goed bekend.


Klik hier voor de ruim 10 km lange Bergenroute.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten