donderdag 8 februari 2024

Hattem

Na ons bezoek aan Harderwijk hebben we op deze regenachtige dag Hattem nog aangedaan. De 14e-eeuwse Dijkpoort is de toegang tot het historische centrum van het Gelderse vestingstadje. Van het bezoek aan het Voerman Stadsmuseum heb ik een afzonderlijke blog gemaakt.


Sinds kort heeft Hattem StreetArt over de Hanzetijd. Het is gemaakt door kunstenaarscollectief De Strakke Hand. Het is één van de vele muurschilderingen langs de 452 km lange Hanzesteden fietsroute. Eerder op de dag zagen we al eentje in Harderwijk.


In navolging van mijn bezoek in september 2023 heb ik vandaag wederom het Nederlands Bakkerijmuseum bezocht en heb daar een aantal aanvullende foto's gemaakt. Zoals van deze ruim honderdjaar oude speculaasmachine van Prima uit Hengelo.


Onder toeziend oog van de koning en zijn vrouw zit de bakker bedenkelijk te kijken.


In het museum hangen diverse prenten van Anton Pieck.


Een retro-plaat van een broodbakker (uitgegeven in 1979). 


Tegeltableau Oogst & Welvaart is afkomstig uit een De Gruyterwinkel in Amsterdam. Het tableau is een ontwerp van Hermanus Oostveen en in 1914 gemaakt door tegelfabriek Holland.


In het museum is ook een leuke verzameling glas-in-lood.


De bakker is aan het wakker worden.


Het horeca-gedeelte van het Nederlands Bakkerijmuseum.


Het Stadhuis van Hattem is in de 16e eeuw gebouwd.


De Apen voor Sylfleur.


Aan de zijmuur van de kerk hangt een plaquette. Op het oorlogsmonument staat de vernielde spoorbrug over de IJssel. Het monument is gemaakt door Lajos Györfi.


Gudo zit in het pand Kerkstraat 18.

Tot besluit hebben we nog een bezoek gebracht aan Bonbon Atelier A3.

Klik hier voor ons bezoek aan het Voerman Stadsmuseum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten