vrijdag 14 september 2018

Rondje Nederland


Vandaag heb ik vanaf Camperplaats Stoutenburght in Blesdijke een fietstocht gemaakt door de Weerribben.


De kerk van Blesdijke is gebouwd in 1843.


Huize Dalwijk in Oldemarkt is een monumentaal pand uit 1814 en is te koop voor slechts 578.500 euro.


Deze Peugeot 203c uit 1955 is voor 7850 euro te koop bij Carrosso classic- & sportcars in Oldemarkt.


In en rond om Ossenzijl.


"Schuur van Fedde" nabij Kalenberg.


Het beeld "In de ribben" nabij de brug in Klenberg is gemaakt door de kunstenaars Frits Stoop en Alie Jager.


"Overijssel ligt in Nederland maar... Nederland ook in Overijssel" staat op een ANWB informatiebord. Volgens het bord is het gehucht ouder dan ons vaderland.


De Klokkenstoel van Baarlo


Blokzijl telt 58 rijksmonumenten, waaronder Bierkade 3, 4, 6, 7 en 8.


Kaatje bij de Sluis in Blokzijl.


Het voet/fietsveerpontje van Jonen.


Een Paaltjasker watermolen bij Jonen.


De baggeraar in Dwarsgracht is gemaakt door Janno Petter.


Vogelkijkhut De Wiedekiek in de Beulakkerpolder met op de achtergrond de nieuwbouwwijk van Giethoorn.


In optocht door Giethoorn. De chinezen verkozen de punter. Langs het water een standbeeld van Albert Mol, één van hoofdrolspelers in de Fanfare.


In Giethoorn staat een sculptuur gemaakt door Pépé Grégoire. In de sculptuur staan muziekinstrumenten. In het frame de naam van Bert Haanstra en de Fanfare.


Marijenkampen werd 100 jaar geleden nog Huttenberg genoemd. Uit de kolonie Willemsoord weggestuurde kolonisten bouwden in deze streek plaggenhutten en later kleine huisjes. Daarvan is nummer 9 nog overgebleven. Het is één van de kleinste vrijstaande huisjes van Nederland.


Klik hier voor details van de 56.5 km lange fietsroute.


De 71 jarige Gregorius Halman is naast de camperplaats al 28 bezig met het verwezenlijken van zijn jongensdroom. Het bouwen van een kasteel Old Stoutenburght.


In een slapeloze nacht legde hij de eerste steen. Het kasteel wordt gemaakt van oude materialen. De hoofdingang is gemaakt van de deuren van de binnenplaats van de oude gevangenis in Assen. Hij werkt zonder een papieren tekening. De tekening zit in zijn hoofd, aldus de oud eigenaar van een kledingverhuurbedrijf. Bij het bikken van stenen en het opperen krijgt hij wel eens hulp, maar de rest doet hij zelf.


Het kasteel is via een onderaardse gang verbonden met de naastgelegen woonboerderij van Gregorius en zijn vrouw Annet. Overal in en rondom het kasteel kom je vrouwelijke etalagepoppen tegen. Zelfs Beatrix bracht dit jaar een bezoekje aan het kasteel. Klik hier voor een RTV Drenthe uitzending over het kasteel en zijn bouwheer.

1 opmerking:

  1. Wat hebben jullie de omgeving prachtig weergegeven,geweldige foto's en teksten daarbij. Helemaal Top. Groetjes Anton en Karin Camperplaats Stoutenburght

    BeantwoordenVerwijderen