dinsdag 2 januari 2018

1e Raadsvergadering Westerwolde

Vanavond heb ik de eerste raadsvergadering van de nieuwe gemeente Westerwolde bijgewoond. Deze vergadering vond plaats in Zaal 12 in Vlagtwedde.


De PvdA raadsleden Wim Eilert en Henk Brouwer overleggen over de zitplaatsen.


De vergadering werd geopend door waarnemend burgemeester Leendert Klaassen. In zijn openingsrede gaf hij uitleg over de nieuwe ambtsketen.


Na de openingswoorden van de burgemeester verwelkomde de nestor van de raad Henk Brouwer de waarnemer met een bos bloemen.


Vervolgens vond de beëdiging/installatie van de raadsleden plaats. Hierboven de CDA-fractie, bestaande uit Harm Jan Kuper, Wilt Meendering en Herma Hemmen.


Edith van der Horst van de Partij van de Dieren


De PvdA-fractie - José Molle, Stienus Melis, Wim Eilert en Henk Brouwer.


De VVD-fractie - Pieter Dinkla en Beertje Wijnholds.


De fractie van Gemeentebelangen, bestaande uit Henk van der Goot, Janneke Kruiter-Draadjer, Paul Timmermans en Gerard Heijne.


René Kriek en Eize Hoomoedt van GroenLinks


Vervolgens mochten de 19 raadsleden stemmen op een wethouder. 


Dit ging heel even mis. Er werden namelijk 20 stemmen uitgebracht. De dader had nog 1 stembriefje over. De fout lag dus niet bij Wietze Potze, José Molle of Stienus Melis.


Janny Kleine vraagt haar vriend Harry Bessembinders wat er aan de hand is.


Tijdens de vele schorsingen had de 89 jarige nestor van de pers Luc Drenthe even tijd voor een praatje met de 26 jarige RTV-noord verslaggever Marten Nauta.


De wethouders van Westerwolde Wietze Potze, Giny Luth, Harrie Brunen en Bart Huizing leggen de eed/belofte af.


Wietze Potze neemt de felicitaties in ontvangst van Heidi Super.


Tenslotte werden de raadsleden Marco Visscher, Ronald Koskamp (beiden Gemeentebelangen) en Roelof van Dam (PvdA) beëdigd.
Patrick Nap werd benoemd als raadsgriffier en Hanneke van de Meent - van Barneveld als raadsadviseur.
Daarna werden diverse Raadsvoorstellen behandeld.


Eize Hoomoedt van GroenLinks heeft zojuist een drietal vragen gesteld over 1.1.2.1,  1.1.2.2 en 2.3.1.1.4 van bijlage 1 van de legesverordening (Eize - "Kunt u het allemaal nog bijhouden 😏")
Zijn partijgenoot René Kriek en Edith van der Horst van de Partij van de Dieren wachten met belangstelling het antwoord af.


De VVD-fractieleden Beertje Wijnholds en Pieter Dinkla kijken de "verordening Wmo en Verordening Jeugdwet" nog eens grondig door. Beertje stelt daarover vervolgens een vraag omdat ze  de "Was-wordtlijsten" mist. Ze is niet tevreden met het antwoord van wethouder Potze die enige creativiteit van Wijnholds had verwacht en besluit met: "Gelukkig ben ik een paar dagen vrij. Dus ik zal de verschillen zelf even nakijken !"


Oud CDA raadslid Bouwie Huiting volgde de bijeenkomst van de zijlijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten