donderdag 21 december 2017

Afscheidsfeest BellingweddeVanavond namen ruim 300 inwoners afscheid van de gemeente Bellingwedde.


Er was geen stoel meer over.  Jacob Musch moest op de grond zitten. 😊


Voor de pauze nam Arno van der Heyden ons aan de hand van foto's mee door de gemeente Bellingwedde anno 2017. Hij vertelde onder meer over zijn ontmoeting met Pieter Dekker.


Vervolgens ging hij in sneltreinvaart (past bij Cittaslow 😀) van "t Widde hoeske, leutje Ulsda" naar Tantie Fischer in Wedde. Onderweg kwam hij natuurlijk langs de villaboerderij van Hoofdweg 245 in Bellingwolde. Onder het driehoeksvenster van het gebouw uit 1906 tref je twee beelden van de akkerbouwgodin Ceres aan. Ook het landhuis van Ben Woldering, gebouw door Bram de Kastelenman (Boekestijn) en Mulders Meubeldorp kwamen voorbij. Mulder jr. heeft de zaak overgenomen. "Ol Bé" was natuurlijk weer aan het grasmaaien. De Landman in Blijham, de Burcht in Wedde en Noabersbadde passeerden eveneens de reveu.


Arno deelde zijn kroegentocht met ons. Tantie Fischer, Cafe Brio en De Leeuw. Maar Anytime deed zijn naam geen eer aan. Die was gesloten. Hij vertelde over de ezels van Gerlinde Meendering, de zoektocht naar de ex-schoonvader van Annelien, de schooltuin en de molens.


Dat Arno "Niemans Meulen" over het hoofd heeft gezien met die lelijke bouwwerken er omheen is begrijpelijk.


Tussendoor zong hij een aantal liederen.


Hierbij werd hij ondersteund door Bas Mulder.


Arno had bij slagerij Wiebrands een zak metworsten gescoord. Naar aanleiding van een foto stelde hij vragen aan de zaal. Het juiste antwoord werd beloond met een toegesmeten metworst.


Burgemeester Janneke Snijder had er plezier in.
"Wie goan die missen mien wicht".


Na de pauze nam René Perton ons mee terug naar het ontstaan van de gemeente Bellingwedde en vertelde hij over de totstandkoming van het boek Bellingwedde.


Natuurlijk kwamen een aantal burgemeester voorbij.


Het eerste handgebonden boek "Bellingwedde - Een rijke historie" werd aangeboden aan burgemeester Janneke Snijder.


Eind januari krijgen alle inwoners het ruim 360 pagina's dikke boek, geschreven door René Perton, Harm Frits Korvemaker en Edo Edens thuis. Ik mocht ook een kleine fotobijdrage aan het boek leveren.


Onder andere deze foto die ik op 22 augustus 2012 heb gemaakt tijdens de Grunneger Speulen. Toen waren burgemeester Erik Triemstra en sportwethouder Marja Bos bij de "Speulen" op het strand van de Wedderbergen. Het is een publiek geheim dat het niet boterde in het vorige college van burgemeester en wethouders. Ik heb ze toen uitgedaagd om er dan maar een sportieve strijd van te maken.


Natuurlijk werden de auteurs René Perton, Edo Edens en Harm Frits Korvemaker door de burgemeester in het zonnetje gezet.
Het boek is een echt streekproduct. De Snelle Bruine Vos nam het correctiewerk voor haar rekening en de vormgeving werd uitgevoerd door JantyDesign.


Aan het einde aan de avond werd bekend gemaakt dat Leendert Klaassen (oud burgemeester van Midwolda en Zuidhorn) is benoemd tot waarnemend burgemeester van Westerwolde. Zijn foto werd op een groot scherm getoond.


De avond werd feestelijk afgesloten met een borrel en een hapje. Het was een prachtige avond.


Vanaf 1 januari 2018 wonen we allemaal in de gemeente Westerwolde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten