woensdag 11 januari 2017

Alex Hillenga vrijwilliger 2016

Ik heb vanavond de laatste nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bellingwedde bezocht. Deze gemeente gaat immers per 1 januari 2018 - samen met de gemeente Vlagtwedde - op in de gemeente Westerwolde. De receptie werd gehouden in een overvol buurthuis De Brug in Rhederbrug. Naast bestuurders en inwoners van de gemeente Bellingwedde waren er ook veel bestuurders uit de gemeente Vlagtwedde. Burgemeester Gerd Conens van de Duitse partnergemeente Rhede (Ems) en oud burgemeester Engbert Drenth waren eveneens van de partij.


Burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff opende de avond en blikte terug om het jaar 2016. Daarna keek ze met onderstaand drietal terug op 50 jaar Bellingwedde.


Frits Korvemaker


René Perton


Willeke Bergman


Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd door wethouder Lea van der Tuin de Vrijwilligersprijs 2016 uitgereikt.


Leerlingen en docenten van het Dollard college in Bellingwolde hebben voor KWF kankerbestrijding de Mont Ventoux opgefietst. Daarvoor kregen zij van de gemeente de aanmoedigings voor de jeugd. Een waardecheque van 250 euro bestemd voor het goede doel KWF.


De 49 jarige Alex Hillenga is gekozen tot vrijwilliger van het jaar 2016. Alex is een vrijwilliger in hart en nieren. Al 30 jaar is hij actief in Plaatselijk Belang Rhederbrug. Ook bij ijsvereniging De Vriendenkring is hij al jaren vrijwilliger. In de buurt helpt hij de bewoners met hun tuin en andere klussen. Zijn betrokkenheid is heel groot, net als zijn verantwoordelijkheidsgevoel. Dat is een groot en kostbaar goed. Zo staat te lezen in de oorkonde die hij mocht ontvangen van wethouder Lea van der Tuin.


Geert Dekker eindigde op de 2e plaats.


De 3e plaats ging naar Marie Clemen-Schrik.


De drie winnaars met de wethouder op de foto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten