vrijdag 2 januari 2015

Veele - Wedderbergen - Wedde


Vandaag heb ik een lift gekregen naar Veele. Vanaf de Rolinbrug ben ik via de Wedderbergen weer naar huis gelopen.


Tussen de Kolonel Blondeelweg en de Oeleweg ligt een nieuw zandpad. Een menpad zo te zien.


Even lekker zonnebaden


De paden op de lanen in.


Morgenavond om 19.00 uur kan je in Veele deelnemen aan de Midwinterhoornwandeling. De start is bij de familie Joling, Veelerweg 19. De route werd vandaag netjes gemaakt door de Giezelbaargbloazers. Jan Bossen en Harm Houwen komen net terug van het snoeien.


Natuurlijk doen de wandelaars morgenavond ook de Giezelbaarg aan. Die zal speciaal voor de wandeling zijn verlicht. Op en rondom deze berg voltrokken zich gruwelijkheden.


Tussen de Giezelbaarg en de Burcht van Wedde zijn ze nieuwe natuur aan het aanleggen. Over tien jaar zal het hier heel anders zien. 


Tegenover de Burcht in Wedde is een dijk aangelegd met een watertje waarin een doorwaadbare plaats is gemaakt.


Het "Hoogholtje" over de Westerwoldse Aa bij Wedderveer


Aan de bomen en struiken tref je nog besjes aan.


Helemaal alleen bij het Weddermeer. Wat een rust.


De dierenweide bij de Urnenhoeve


Het Hawkeye Paintballveld.


Op een paar honderd meter van huis zie ik een mooie reebok staan met een nieuw gewei. Nadat het oude gewei is afgeworpen bouwt een reebok in de wintermaanden een nieuw gewei op. Om het gewei zit een bast van fluweel. Als de basthuid afsterft schuurt de bok met zijn gewei langs de bomen. waardoor de bast wordt verwijdert. Dit noemen ze in vakjargon "vegen".


Klik hier voor details van de 9,5 km lange route. Bij 500 meter en 3 km zijn nieuwe wegen, die nog niet zichtbaar zijn op een kaart. De aanleg van menpaden en de meandering van de Aa is nog gaande.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten