zondag 23 juni 2013

Christopher Street Day Berlin 2013

Het afgelopen weekend mocht ik met vier collegae als gids/chauffeur mee naar Berlijn. Vrijdag op de heenweg kwamen we op de A2 tussen Hannover en Berlijn in een 18 km lange "megastau". Al met al waren we negen uur onderweg. Nadat we hadden ingeboekt in het Ibis-budget hotel hebben we zitten eten bij Marinelli.


Na een heerlijke maaltijd hebben we nog een 8 km lange avondwandeling gemaakt langs de Potsdamer Platz, de Branderburger Tor, de Humbolt Universiteit, de "Neue Wache, het Duits Historisch Museum, de Berliner Dom en de Hackescher Markt. Vervolgens hebben we bij Que Pasa aan de Oranienburger Strasse nog een terrasje gepakt.

Klik hier voor de wandelroute.Zaterdagochtend begon met een bezoek aan Topographie des terrors, gekeken bij de Trabi safari, de tentoonstelling DDR-Staatssicherheit, Checkpoint Charlie, lekker lui op het terras bij de Newton bar, rondje Gendarmenmarkt


Daarna hebben we - met nog 700.000 mensen - de Christopher Street Day bezocht.


Zijn dat geen mooie hakken ?


Deze vorm van bodypainting toch prachtig.


Stelletje geniet van de witte wijn.


Het huwelijksbootje


De Nederlandse krijgsmacht was ook vertegenwoordigd.


Burgemeester Klaus Wowereit sprak de menigte toe.


Luci van Org en Roman Shamov, beter bekend als de Meystersinger maakten speciaal voor de CSD een lied met de titel "Ja, ich will".
 

De vlag op de Russische ambassade en de regenboog (symbool van de homobeweging) in de top van de fontein. De natuur kan Vladimir Poetin met zijn anti-homowet geen beter afkeuringsteken geven !

De avond werd besloten met een Wodka cocktail op het terras van Morélos.Zondagochtend verzorgde ik een rondtour door Berlijn. Een bezoek aan de 1300 meter lange East Side Gallery (overblijfselen van de Muur) mag natuurlijk niet ontbreken. Tegenover de Muur staat O2-world en achter de muur ligt die prachtige Oberbaumbrücke over de Spree.
  

Bussen vol Japanners is bij de Muur heel gebruikelijk, maar in deze kleding zie ik ze daar nooit.


Na een groepsfoto bij de Muur, reden we nog langs het Stasimuseum aan de Normannenstrasse, Gedenkstätte Berlin-Hohenschönhausen en Fassbender & Rauch om chocolade in te kopen.
Tenslotte brachten we een bezoek aan Mercedes Welt en reden in vijf uur weer naar Nederland.
  
Klik hier voor meer blogs van mij over Berlijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten