zondag 24 maart 2013

Earth Hour


In het kader van Earth Hour, met boswachter André Donker van Natuurmonumenten, een wandeling gemaakt door landgoed Berkenheuvel bij Diever. Het was helder weer, veel sterren en bijna volle maan. Dus helemaal niet donker in het bos. André vertelde over het gebied, een wijze oude boom, over de dassen en de wolven.  "Wij mensen stinken. Daarom is het moeilijk om dassen te tellen. Ze hebben sterk ontwikkelde reuk organen", aldus André.

TIP !  In een boek van een top natuurfotograaf stond de volgende tip. Neem een weckketel. Vul deze ketel voor 1/3 deel met water en vul deze aan met de humuslaag van het gebied (b.v. dennenbos) waarin je wilt waarnemen. Leg vervolgens de kleding die je gaat gebruiken 24 uur in deze weckketel (wel even goed roeren) en laat vervolgens deze kleding drogen. Op deze wijze "stink" je voor de dieren het minst. Deze tip werkt want hij maakte de meest mooie natuurfoto's.

We hebben ook onderduikershol "De Wigwam" bezocht. De wandeling liep wel een beetje uit. In plaats van 21.30 uur waren we pas om 22.15 terug. Maar dat vond niemand erg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten