zondag 11 november 2012

Noordmannen in Wedde


Groningen ontwaakt bij de "Noordmannen" aldus de website van RTV-noord. Het radioprogramma in de streektaal is vandaag te gast in Wedde.


Normaal gesproken zijn Okkie Smit en Alex Vissering de presentatoren, maar vandaag ligt de presentatie in handen van Derk Bosscher en Marcel Nieuwenweg.

 
Geluidstechnicus Leo Smid richt in het donker de mast richting Oude Pekela. Binnen zijn Anneke Sagel en Binie Engelkes al koffie aan het zetten.


Derk Bosscher en Marcel Nieuwenweg staan voor het gebouw van de Burchtschutters klaar voor de uitzending.


Oud provincieambtenaar en boswachter Rinck Zevenberg is voor zichzelf begonnen met groenonderhoud. Hij praat met Marcel en Derk over het onderhoud van bomen en natuurlijk gaan ze ook nog even in op de deelname van Rinck aan het programma Pekingexpress.

 
Shantykoor Störmwind uit Wedde was aanwezig voor de muzikale omlijsting.
 
 
Multitasker Alie Abbas speelt accordeon en dirigeert het Shantykoor met zijn ogen.


Ondernemer Peter Kuijer vertelt over Wedde Swiebertje dorp en over zijn veehouderijprojecten.


Tinus Kruize van de werkgroep Streekhistorie vertelt over de bebording van Bellingwedde. Hier krijgen alle gehuchten binnenkort een plaatsnaambordje.


Henk Opheikens vertelt over wandelen Westerwolde.

 
Dethmer Boels (Bouls mag ook) vertelt Derk Bosscher over de Burchtschutters
 
 
Vandaag was ik de "Rugzak-gast" en werd een uur lang door Marcel en Derk ondervraagd.
 

Hierboven een deel van de inhoud van mijn rugzak.


Over onderstaande foto's heb ik in de uitzending verteld.


Tijdens het WK allround in Heerenveen start sprinter Erben Wennemars tegen allrounder Sven Kramer. Omdat een sprinter veel sneller kan openen had ik het gevoel dat de eerste kruising problemen kon opleveren en stond op het juiste moment op de juiste plaats.
 

Ongeveer 60 jaar geleden zaten Hendrik Smit (nr 896) en Grietje Wijnholds (met rollator) bij elkaar in de klas van de lagere school. Hendrik was Grietje haar eerste jeugdliefde. Nu kwam ze naar hem kijken omdat hij de 100 km RUN van Winschoten liep. Toen hij voorbij was ging Grietje terug naar het verzorgingstehuis. Een mooie tegenstelling.


Olympisch kampioen Alexandr Vinokurov was tijdens de Gouden Pijl in Emmen na 30 minuten koers verdwenen. Ik zag hem bij het bordje "P" staan plassen. Volgens Derk Bosscher "Een stroal mit n verhoal".


Tijdens een fietstocht over de Berliner Mauerweg heb ik met gevaar voor eigen leven een wild zwijn met 6 jonkies vastgelegd met een groothoeklens. De zak werd uit de mand gehaald om de jongen te voeden.

 
Een jong van de grauwe kiekendief. Het gat in de tong is om tijdens het doorslikken van een prooi te kunnen blijven ademhalen.

 
Tijdens de "Grunneger speulen" vond er een strijd plaats tussen burgemeester Erik Triemstra en wethouder Marja Bos.


UITZENDING BELUISTEREN ?

klik hier voor deel 1 van 8 tot 9
klik hier voor deel 2 van 9 tot 10
klik hier voor deel 3 van 10 tot 11


Naar aanleiding van de uitzending kwam ik na 35 jaar weer in contact met Harry Dijkema uit Groningen. Een oud-collega van de Luchtmacht. Harry stuurde ook een briefje naar Radio Noord. Het briefje werd voorgelezen door Okkie Smit. Klik hier

5 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om de Noordmannen zo te zien. Mooie aflevering.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het was prachtig! Sfeervol, gezellig, educatief....En schitterende foto's!
  Groet'n oet Eel, H en J

  BeantwoordenVerwijderen