woensdag 10 augustus 2011

Berlijn

Het was weer eens tijd voor een gebruikelijk weekendje Berlijn. Na aankomst op donderdag even een wandeling door de stad gemaakt. Hierbij het grootste chocoladehuis ter wereld - Fassbender & Rausch -  ontdekt. 

Vrijdagochtend de Kudamm en  Schöneberg bezocht. In het middagdeel een Ostcafé bezocht. Hier kost een grote Tasse café slechts 1,10 Euro. Vervolgens een bezoek gebracht aan het "bierfestival" Kilometers bierstalletjes met 1200 soorten bier en 18 muziekpodia.
  

Vervolgens langs het internationale stratentheaterfestival op Alexanderplatz.


Na het diner een bezoek gebracht aan de voorstelling YMA in het Friedrichstadt Palast. Het theater met de grootste podium ter wereld. Wederom een pracht voorstelling.

Zaterdag de mountainbike gepakt. Eerst een gekeken waar Christiane F(elscherinow), duitslands bekendste heroïneverslaafde zoal vertoefde. Degenen die het boek "Wir Kinder von Bahnhof Zoo" hebben gelezen weten dat zij zich veel ophield in de omgeving van Kottbusser Tor, Hasenheide en Gropiusstadt.


In Berlijn zijn binnenkort verkiezingen. De stad hangt vol verkiezingsposters. Met name in Gropiusstadt kwam ik veel NPD posters tegen. Ook in Duitsland zijn extreem rechtsnationalistische partijen dus actief in achterstandswijken. Waar komen we dat meer tegen ?
Van mij mag de huidige burgemeester van Berlijn Klaus Wowereit (SPD) gewoon blijven.
De reis ging vervolgens naar Köpenick. Daar de Alt-Stadt bezocht.


Langs de boorden van de Müggelsee over de Bürgerheide gefietst naar Neu Venedig. Van hier via de Krummendammerheide weer op het centrum van Berlijn aan. De teller stond op 83 km.


Zondagochtend een wandeling gemaakt over het Invalidenfriedhof Berlin. Dit kerkhof stamt uit 1748. Het heeft wel iets weg van een park een behoorlijke diversiteit aan bouwwerken. Via een ommetje door het stadsdeel Wedding de Antik und Flohmarkt bezocht nabij de Strasse des 17 juni. Daar is echt van alles te koop. Oud bestek, deurklinken, diverse gereedschappen, bontjassen, DDR-gadgets, oud meubilair en kunst.


Zondagmiddag via Park Tiergarten naar dierentuin Zoo Berlin gelopen. Dit was mijn 2e bezoek aan deze dierentuin. Mijn voorkeur gaat toch uit naar die andere dierentuin in Berlijn. Tierpark Berlin. Met zijn 160 hectare de grootste landschapsdieretuin van Europa.


In Berlijn kom je de beesten niet alleen tegen in de dierentuin. In en rondom de stad zijn ongeveer 8000 wilde zwijnen, enkele duizenden vossen. Ik kwam ze 's nachts zelfs midden in het centrum tegen. Maar ook de eekhoorn zie je met enige regelmaat. Alleen is het wel lastig om ze op de foto te zetten. Als je ze ziet zijn ze vaak al weg als je de camera hebt gepakt.

Berlijn een bruisende en betaalbare stad die nooit verveelt. 

Klik hier voor meer blogs van mij over Berlijn

Berlin bis bald. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten