donderdag 25 juni 2015

Kunst van fijnschaligheid


In het project Kunst van fijnschaligheid hebben zes studenten van de Academie Minerva in opdracht van de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde de eigenheid van Westerwolde en haar inwoners fotografisch in beeld gebracht. De studenten zijn Luuk van den Berg, Tijmen van Dijk, Katja Grosskinsky, Tom van Huisstede, Sabrina Schmidt en Marion Stoffels. Een selectie van deze foto's hangen langs het Karel Schenkpad.


Vanmiddag werd de buiten expositie door de gemeentebesturen van Bellingwedde en Vlagtwedde geopend. Burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde hield vooraf een korte toespraak.


Burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde en wethouder Bart Huizing van Bellingwedde open het kunstpad door het weghalen van een lint.


Wethouder Wim 't Mannetje van Bellingwedde kijkt aandachtig naar de verrichtingen van zijn collegae.


De kunstwerken staan over een afstand van 100 meter over 6 groepjes langs het wandelpad verspreid.Een van de studenten geeft uitleg over haar werk.


Wethouder Wim 't Mannetje en D66 fractievoorzitter Gerard Sanders van Vlagtwedde bekijken de foto waarop de gewelven van het Klooster van Ter Apel staat afgebeeld

De foto's zijn gebundeld in een bijzonder vormgegeven boek. Het boek te verkrijgen in de gemeentehuizen van Bellingwedde en Vlagtwedde. Binnenkort ook nog bij andere locaties, zoals het Klooster in Ter Apel. Het boek kost 19,95 Euro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten