dinsdag 17 september 2024

Glimmen - Noordlaren

Vandaag heb ik een deeltje van de Hünenweg etappe Glimmen - Zuidlaren nog eens overgedaan. Vandaag liep ik met mijn wandelmaatje tot Noordlaren. Voor de foto's verwijs ik dan ook naar die blog. Hieronder een paar aanvullende foto's.


Zwartblesschapen


Biologische landbouw op de Onneresch. Eén van de gewassen - huttentut - was mij onbekend.


De speeltuin bij paviljoen Appelbergen.


Paard van hoefijzers

 
Naast de boerderij van Jan Geert Veldman staat een infobord over de groene ondernemer. Veel Blonde d'Aquitane koeien van Jan Geert lopen in het gebied van het Groninger Landschap. Jan Geert is ook voorzitter van de Nederlandse vereniging van het Blonde d'Aquitane stamboek. Maar hij is natuurlijk vooral bekend als voorzitter van de ijsclub De Hondrug in Noordlaren en organiseerde diverse keren de 1e marathon op natuurijs.



Deze ijsbaan is in de zomer in gebruik als skeelerbaan.


Klik hier voor details van de 8.8 km lange wandeling.

maandag 16 september 2024

Heeeeeelp

 

Miskleun Dagblad van het Noorden


Vandaag staat een artikel van Sjoerd Jansen in het Dagblad van het Noorden. Sjoerd is bepaald niet op de hoogte. Hij besluit zijn artikel met "Christiane Neidiger wordt verder over 50 kilometer Nederlands kampioen bij de vrouwen." Beste Sjoerd de sympathieke Christiane (680) is een Duitser, woonachtig in Berlijn. Zij kwam in 3.45.02 als 1e over de meet. Dat moet zeker genoemd worden. Maar zij is als Duitser uitgesloten van het Nederlands kampioenschap. Angeli de Koning (537) werd Nederlands kampioen in 3.55.37.